TCMB açıkladı: Rezervler rekor kırdı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervleri, 20 Eylül haftasında kaydedilen artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

TCMB’nin açıkladığı verilere göre, bir önceki hafta 153 milyar 550 milyon dolar olan toplam rezervler, 2 milyar 842 milyon dolarlık artışla 156 milyar 392 milyon dolara yükseldi.

ALTIN VE DÖVİZ REZERVLERİNDE ARTIŞ

Merkez Bankası’nın altın ve döviz rezervleri de dikkat çekici bir büyüme gösterdi. Altın rezervleri 61 milyar 395 milyon dolardan daha yüksek bir seviyeye ulaşırken, döviz rezervleri ise 92 milyar 155 milyon dolardan yukarıya çıkarak bu artışa katkı sağladı. Bu gelişme, Merkez Bankası'nın güçlü rezerv politikasıyla küresel ekonomik belirsizlikler karşısında pozisyonunu sağlamlaştırdığını gösteriyor.

EKONOMİK İSTİKRAR İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Türkiye ekonomisinin makroekonomik dengelerini korumada kritik bir rol oynayan TCMB rezervleri, artan altın ve döviz stokları ile güçlü bir tablo sergiliyor. Bu rezerv artışı, hem dış borçların karşılanabilirliğini artırıyor hem de piyasadaki güven ortamını destekliyor. Analistler, rezervlerdeki bu büyümenin Türkiye’nin ekonomik istikrarına katkı sağlayacağı görüşünde

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri