TCMB Başkanı Karahan'dan OVP değerlendirmesi: "Dezenflasyon süreciyle uyumlu"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Orta Vadeli Plan (OVP) kapsamında makroekonomik çerçeve ile Merkez Bankası'nın duruşu arasındaki uyumu değerlendirdi. Karahan, OVP’nin dezenflasyon süreciyle uyumlu olduğunu belirtti.

Karahan, OVP’nin makro çerçevesini değerlendirdiği konuşmasında, kamu ve maliye politikalarının duruşunun en önemli unsur olduğunu vurguladı. Özellikle bütçe açığındaki iyileşmenin dikkat çekici olduğunu belirten Karahan, "Geçen yıl milli gelire oranla yüzde 5,2 olarak gerçekleşen bütçe açığının bu yıl yüzde 4,9’a, gelecek yıl ise yüzde 3,1’e gerilemesi ve ardından yüzde 3’ün altına düşmesi öngörülüyor" dedi.

BÜTÇE AÇIĞINDAKİ DÜŞÜŞ HARCAMALARDAN KAYNAKLANIYOR

Karahan, bütçe açığındaki düşüşün büyük oranda harcama kalemlerindeki düzenlemelerden kaynaklandığını belirtti. "Bütçe açığındaki iyileşmenin önemli bir kısmının harcamaların düşmesinden geldiğini görüyoruz" şeklinde konuştu. Bu harcama düşüşlerinin, dezenflasyon sürecine katkı sağladığını vurguladı.

"DEZENFLASYON SÜRECİYLE UYUMLU BİR ÇERÇEVE"

TCMB Başkanı, OVP'nin genel makroekonomik çerçevesinin Merkez Bankası’nın dezenflasyon hedefleriyle uyumlu olduğunu tekrarlayarak, "Makro çerçeveyi değerlendirdiğimizde, dezenflasyon süreciyle uyumlu olduğunu görüyoruz" dedi.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri