Temmuz ayı enflasyonu bugün açıklanacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bugün temmuz ayına ait enflasyon verilerini açıklayacak. Bu veriler, hem ev sahipleri hem de kiracılar için büyük önem taşıyor. Temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile birlikte, kira artış oranları da netleşecek.

Açıklanacak rakamlar, temmuz ayı itibarıyla 12 aylık enflasyon farkını da ortaya koyacak. Bu fark, ağustos ayında kira artış oranındaki üst sınırı belirleyecek. Kira kontratlarını ağustos ayında yenileyecek kiracılar, yüzde 25’lik sınıra tabi olmadan, temmuz ayı enflasyon verilerini baz alacak.

EKONOMİSTLERİN BEKLENTİLERİ VE ÖNCEKİ VERİLER

Ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentisi ortalama yüzde 3,51 olarak öngörülüyor. Önceki ay yıllık enflasyon yüzde 71,60 iken, temmuz ayında bu oranın yüzde 62,23’e düşmesi bekleniyor. 2024 yılı sonu için ise enflasyon beklentisi yüzde 42,20 olarak öngörülüyor.

HAZİRAN AYI VERİLERİ

Haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 1,64 oranında bir artış göstermişti. Temmuz ayı enflasyon verileriyle birlikte, ekonomistlerin tahminleri ve kira artış oranları netleşecek.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri