Rapora göre, taze meyve ve sebze kategorisinde bazı ürünlerin fiyatlarında düşüş gözlenirken, diğer bazı ürünlerde ise önemli fiyat artışları yaşandı. Limon, kıvırcık ve patatesin fiyatları azalırken, çarliston biber, sivri biber ve kabakta yüksek oranlı fiyat artışları kaydedildi.
Ekim ayı itibarıyla aylık gıda enflasyonu yüzde 2,06 olarak belirlenirken, yıllık bazda gıda enflasyonu yüzde 45,67 seviyesine yükseldi.
Taze meyve ve sebze dışındaki ürünler arasında ise kakaolu toz içecekler, gofret ve reçel gibi ürünlerde fiyat artışları ön plana çıkarken, baklava, yer fıstığı ve bebek sütünde fiyat düşüşleri tespit edildi.
TEPAV'ın verilerine göre, diğer kurumların gıda enflasyonu hesaplamaları da farklılık gösterdi. Türk-İş mutfak enflasyonu yüzde 2,62, İTO Geçinme Endeksi (ÜGE) ise yüzde 3,4 oranında aylık gıda enflasyonu bildirdi. Yıllık bazda ise Türk-İş yüzde 48,70, İTO-ÜGE yüzde 54,92 oranında gıda enflasyonu ölçtü.
Yılbaşından bu yana birikimli gıda enflasyonu TEPAV verilerinde yüzde 32,14, Türk-İş mutfak enflasyonu ile yüzde 41, İTO-ÜGE ile ise yüzde 40,84 olarak hesaplandı.