TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Haksız rekabet esnafı bitiriyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülke genelindeki haksız rekabetin esnaf ve sanatkârları nasıl olumsuz etkilediğini vurguladı. Palandöken, bu sorunun çözümü için acil düzenlemeler gerektiğini belirtti. İşte detaylar...

Bendevi Palandöken, Türkiye’de haksız rekabetin ciddi boyutlara ulaştığını ve bunun sonucu olarak mahalle esnafının neredeyse yok olduğunu ifade etti. Artan nüfusa rağmen esnaf sayısındaki artışın yetersiz olduğunu belirten Palandöken, perakende yasasının çıkarılmasının bu sorunu çözmede kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

MAHALLE ESNAFI AZALDI

Palandöken, perakende yasasının halen çıkmamasının, haksız rekabetle birlikte fiyatları regüle edecek mahalle esnafının azalmasına neden olduğunu söyledi. Ayrıca, zincir marketlerin belirli günlerde tatil yapması ve açma-kapama saatlerinin düzenlenmesi gerektiğini belirterek, bu tür düzenlemelerin perakende yasası ile mümkün olacağını dile getirdi.

ESNAFIN VE ÇİFTÇİNİN İŞİ ZOR DURUMDA

Palandöken, haksız rekabet nedeniyle esnafın tezgahtar, çiftçilerin ise işçi konumuna geldiğini söyledi. Büyük sermaye sahiplerinin, ürünlerin fiyatlarını tek tuşla belirleyebildiği bir ortamda, küçük esnafın ve çiftçinin zor durumda olduğunu belirtti. Esnafın ve çiftçinin bu durumdan etkilenmemesi için bireysel işletmelerin korunması gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri