Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat artışı yapan emlak şirketlerine ceza

Ticaret Bakanlığı, Ziraat Bankası'nın konut kredisi faiz oranlarında düşüş olacağı haberleri üzerine konut ilanında 1 milyon 750 bin liralık fahiş fiyat artışı yapan bir emlak şirketine 100 bin lira ceza uyguladı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak fırsatçılıkla mücadelede kararlılık mesajı verdi. Gürcan, Ziraat Bankası'nın konut kredisi faiz oranlarında düşüş olacağı haberleri üzerine bir emlak ilanında 7 milyon 250 bin liradan 9 milyon liraya yapılan artışın tespit edilmesinin ardından harekete geçildiğini belirtti.

ADANA'DAKİ EMLAK ŞİRKETİNE 100 BİN LİRA CEZA

Gürcan, İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nün incelemesi sonucunda Adana'da faaliyet gösteren emlak şirketinin fahiş fiyat artışını yaptığının belirlendiğini ve bu işletmeye 100 bin lira idari para cezası uygulandığını ifade etti. Ticaret Bakanlığı'nın bu tür fırsatçılık olaylarına asla göz yummayacağını vurguladı.

FIRSATÇILIĞA KARŞI KARARLI MÜCADELE

Ticaret Bakanlığı, fırsatçılığın önlenmesi konusunda sıkı bir denetim politikası izlediğini bir kez daha göstermiş oldu. Konut sektöründeki bu tür manipülatif hamlelerin yakından takip edildiği ve gereken cezai yaptırımların uygulanacağı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri