Tüketici Derneği uyardı: Ambalajlı ürünlerde gramaja dikkat!

Ambalajlı ürünlerde son kullanma tarihi ile gramaja özellikle dikkat edilmesi gerektiğini belirten TÜDER Genel Başkanı Levent Küçük, vatandaşlara farklı işletmelerden ürün ve fiyat mukayesesi yapmalarını tavsiye etti.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, perakende sektörünün ramazan ayında fiyatları sabit tutma yönünde aldığı kararı memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Küçük'ün açıklamalarına göre, perakende sektörü, Ankara ve İstanbul'da Et ve Süt Kurumu ile gerçekleştirilen iş birliği sayesinde, Ramazan ayı süresince kırmızı et fiyatlarını sabit tutma kararına varmıştır.

Ayrıca, Tarım Kredi kooperatif marketlerinin de Ramazan boyunca fiyatları dondurma kararı aldığını hatırlatan Küçük, bu girişimleri tüketiciler açısından faydalı bulduklarını ifade etti.

Küçük, fiyatların sabitlenmesiyle birlikte, satış yerlerinin denetimlerinin de devam etmesi gerektiğini vurguladı ve bu denetimlerin, özellikle gıda güvenliği ve fiyat etiketlerine odaklanması gerektiğini belirtti.

Son kullanma tarihleri ve ürün gramajlarına dikkat çeken Küçük, tüketicileri, ihtiyaçlarını önceden belirleyip, çeşitli mağazalardaki ürün ve fiyatları karşılaştırarak, kendi gelir ve aile bütçelerine uygun alışveriş yapmaya teşvik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri