Et ve Süt Kurumu, ilk süt işleme ünitesini geçen yıl haziran ayında Yozgat’ta hizmete açtı. Yozgatlı üreticilerden alınan sütler buradaki tesiste işlenerek kaşar, tost, lor ve beyaz peynire dönüşüyor.
Türkiye'nin ilk süt işletme tesisinde günlük 90 ton süt işlenerek Türkiye’nin dört bir yanında satışa sunuluyor. 2023 yılında 6 milyon 340 bin litre süt işlenerek 770 ton süt ürünü üretilerek yurdun dört bir yanında tüketici ile buluştu. Coğrafi olarak süt üretimine elverişli olan Yozgat’ta besicilerden toplanan sütlerden üretilen ürünler kendi marka değerini de oluşturuyor.
2023'TE 6 MİLYON 340 BİN LİTRE SÜT İŞLENEREK 770 TON SÜT ÜRÜN ELDE EDİLDİ
Süt İşletme Müdürü Akif Başol, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Tesisimiz, Türkiye’de tek süt işleme müdürlüğü olarak faaliyetine devam etmektedir. İşletmemiz günlük 90 ton süt işleme kapasitesine sahiptir. İşletmememizde Yozgat yöresindeki, yetiştiricilerden aldığımız sütler işlenerek Et ve Süt Kurumu markla ürünleri olarak kaşar peyniri, tost peyniri, lor peyniri ve beyaz peynirine dönüşmekte ve Türkiye genelinde 15 ilde bulunan satış noktalarında ürünlerimiz satılmaktadır. 2023 yılında 6 milyon 340 bin litre süt işlenerek 770 ton süt ürünü üretilmiş, bu ürünler Türkiye genelindeki satış noktalarında satışa sunulmuştur."