Üç aylık enflasyon farkı belli oldu! 2025 memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

Eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, memur ve emeklilerin maaş zamları için belirleyici olan üç aylık enflasyon farkı netleşti. Temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan dönemde, üç aylık enflasyon farkı yüzde 8,92 olarak belirlendi. Bu durum, memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zammın hesaplanmasında önemli bir rol oynuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, söz konusu üç aylık dönemde aylık enflasyon oranları sırasıyla yüzde 3,32, yüzde 2,47 ve yüzde 2,97 olarak kaydedildi. Özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklileri için bu zam farkı kesinleşmiş durumda. Ancak, memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı alabilmesi için yılın son üç ayında enflasyonun biraz daha artması gerekiyor. Mevcut verilere göre, memurların enflasyon farkı alabilmesi için enflasyonun yüzde 0,99 daha yükselmesi gerekiyor.

Önümüzdeki ekim, kasım ve aralık aylarında açıklanacak enflasyon verileri, 2025 yılı başında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranını netleştirecek. Her ay açıklanan enflasyon oranları, Ocak 2025’teki maaşlara birikimli olarak yansıyacak.

OCAK 2025'TE BEKLENEN ZAM ORANI

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme hükümleri gereği Ocak 2025’te yüzde 15 oranında bir zam alacaklar. Bunun yanı sıra, yılın ikinci yarısındaki enflasyon oranı yüzde 15'i aşarsa, bu fark da maaşlara yansıtılacak. Açıklanan verilere göre, üç aylık enflasyon farkı yüzde 8,92 olarak hesaplandı. Ancak kesin zam oranı, 2024 yılının son aylarına ait enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netleşecek.

Kamu çalışanları, zam oranlarının nasıl şekilleneceğini dikkatle takip ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri