Una ve kırmızı ete gelen zam lokantacıları vurdu!

Ankara Lokantacılar, Kebapçılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin, lokantacı esnafının en büyük sorunun maliyetlerin artması olduğunu belirterek, "Pandemiden sonra lokantacıların iki yakası bir araya gelmedi. Bütün girdiler arttı, mağduruz.” dedi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara Lokantacılar, Kebapçılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin, lokantacı esnafının sorunlarını ve taleplerini anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

Lokantacı esnafının en büyük sorunun maliyetlerin artması olduğunu belirten Aytekin, lokantacı esnafının kullandığı en temel hammadde ürünlerinin un ve kırmızı et olduğunu ifade etti.

UNA GELEN ZAM LOKANTACILARI DA VURDU!

Un ve kırmızı ete gelen zammın esnafın belini büktüğünü vurgulayan Aztekin, şöyle konuştu:

“50 kilogramlık un, pandemi döneminde 150 liraydı. Şimdi 50 kilogramlık un 800 liraya çıktı. Lokantacı esnafı, baklavalık böreklik un kullanıyor. Bu unun fiyatı 850 liraya kadar çıktı. COVID-19 pandemisinden sonra lokantacıların iki yakası bir araya gelmedi. Bütün girdiler arttı, mağduruz.”

Lahmacun ve pide hamurunu esnafın kendisinin ürettiğini belirten Aztekin, ayrıca döner ve 'İskender'in yanında verilen lavaş ve tırnaklı pideyi de esnafın ürettiğini aktardı.

“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

Lokantacı esnafının kullandığı gıda ürünlerine en az yüzde 400 zam geldiğini vurgulayan Aztekin, “Kırmızı et fiyatı çok yükseldi. Ayrıca kaşar peyniri de çok pahalı. Bıçak kemiğe dayandı. Zamlara çözüm bekliyoruz. Bu yaşadığımız sıkıntıların çözüleceğini düşünüyoruz.” dedi.

"RAMAZANDA İŞ POTANSİYELİ DÜŞER!"

Ramazan ayına kısa bir süre kaldığını anımsatan Aztekin, mahalle arasında dükkânı bulunan küçük esnafın şimdiden kara kara düşündüğünü belirterek, şunları söyledi: “Her sene ramazan ayında iş potansiyelinde düşüş yaşanır. Çankaya ilçesinde bulunan lokantalarda iş potansiyelinde çok fazla düşüş yaşanmıyor. Ancak küçük esnafın iş potansiyeli düşer.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri