Ustalar meslekte çırak bulmakta zorlanıyor

Son zamanlarda her sektörün kanayan yarası haline gelen "çırak" sorunu mekanik ustalarını da etkiliyor. Çırak bulmakta zorluk yaşadığını aktaran mekanik ustası Resul Milayım, yetişen eleman sayısının yetersiz olduğunu söyledi.

Mekanik ustası Resul Milayım, 15 senedir bu meslekte çalıştığını belirterek, motor, şanzıman ve yürüyen aksam üzerinde uzmanlaştığını ifade etti.

Milayım, çıraklıkla başladığı mesleğinde, genç yaşına rağmen geniş bir deneyime sahip olduğunu söyledi.

YETİŞEN ELEMAN SAYISI YETERSİZ

Milayım, sektörün en büyük sorunlarından birinin kalifiye eleman bulmak olduğunu vurguladı. "Meslekte çırak bulmakta çok zorlanıyoruz, yetişen eleman sayısı çok az" diyen Milayım, bu durumun iş yüklerini artırdığını ifade etti. Özellikle sanayide nitelikli eleman eksikliğinin giderek daha büyük bir sorun haline geldiğini açıkladı.

FİYAT ARTIŞLARI İŞ KAYBINA NEDEN OLMUYOR

Ekonomide yaşanan dalgalanmalara rağmen, mekanik tamir sektöründe iş kaybı yaşamadıklarını belirten Milayım, “Piyasadan dolayı işçiliklerde artış olduğu zaman iş kaybımız olmuyor. Milletin arabası olduğu için yaptırmak zorundalar” dedi. Fiyatlar yükselse de, araç sahiplerinin bakımlarına daha fazla özen gösterdiğini ve en ufak bir sorunda araçlarını tamir ettirdiklerini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri