Yurt dışından getirilen kitap ve ilaçta ek vergi yok!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat “Gayrimenkul ve otomobil sektörüne yeni düzenlemeler geliyor. Akademik kitaplar ve ilaç gibi ürünler eski yüksek kategoride kalacak ve bu konuda bir değişiklik yapılmayacak” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, e-posta ve hızlı posta yoluyla yurtdışından getirilen ürünlere uygulanan vergi barajının güncellendiğini duyurdu. Bolat, “Haksız ticaret uygulamalarını engellemek amacıyla Türkiye'ye e-posta ve hızlı posta yoluyla gelecek ürünlerin vergi barajını 150 avrodan 30 avroya düşürdük. Akademik kitaplar ve ilaç gibi ürünler eski yüksek kategoride kalacak ve bu konuda bir değişiklik yapılmayacak” dedi.

YANLIŞ İLANA 100 BİN TL CEZA

1 Kasım 2023 itibarıyla otomotiv ve emlak sektörlerinde kimlik doğrulama ve tapu doğrulama zorunluluğu getirildiğini belirten Bolat, yanlış ilan verenlere 100 bin lira ceza uygulanacağını ifade etti. Ayrıca, vatandaşların e-Devlet üzerinden gayrimenkul ilanlarını yetkilendirebileceği yeni düzenlemeyle fiyat manipülasyonlarının önüne geçileceğini söyledi.

TİCARET VE E-TİCARET TRENDLERİ ÜZERİNE AÇIKLAMALAR

E-ticaretin Türkiye’deki toplam ticaret içindeki payının yüzde 21’e yükseldiğini vurgulayan Bolat, sosyal medya üzerinden gelen şikayetlerin artış gösterdiğini ve bu şikayetlerin haksız ticaret uygulamalarıyla ilgili olduğunu belirtti. Avrupa Birliği'nden gelen ürünlerde vergi oranlarının yüzde 30’a, diğer ülkelerden gelen ürünlerde ise yüzde 60’a çıkarıldığını söyledi.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri