Gazetecilik nöbeti ve biz

Orhan Kemal Erkılıç

Türkiye’nin ve dünyanın gündemi yoğun… Buna bir de iyice hareketlenen Ankara siyasetini eklersek, meslektaşlarımıza ve bize Allah kolaylık versin demek gerekiyor…

Adeta ışık hızında değişen gündeme yetişmekte zorlandığımız anlar olsa da Basın İlan Kurumu’nun (BİK) belirlediği kriterleri yerine getirmek için anadolugazete.com.tr olarak oluşturduğumuz kadro ve kalitemizle 24 saat habercilik yapmaya devam ediyoruz.

VAHŞİ KATLİAMLAR YÜREK KANATIYOR

Dünyanın gözü İsrail ile Filistin arasında yaşanan savaşta. Daha doğrusu, İsrail’in “soykırım” olarak adlandırılan katliamlarında. Kahreden görüntüler ve her gün yenisi eklenen ‘savaş suçları’ canlı yayınlarla takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ‘ateşkes’ ve ‘barış’ çağrılarını sürdürürken ülkeler arası diyalog ziyaretleri de sürüyor. Bu kapsamda bölgede bulunan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye’ye gelerek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü. En dikkat çekeni ise özellikle hafta sonunda dünya genelinde büyük katılımlarla yapılan Filistin’e destek yürüyüşleri oldu!

EKİP OLARAK GÖREV BAŞINDAYIZ

Muhabirimiz Aybala Almina Melek; İsrail-Filistin savaşıyla ilgili haber ve değerlendirmeleri sürdürüyor.

Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Olağan Genel Kurulu vardı. Önemli açıklamalar, yaşanan gerilimler ışığında hem değerlendirme yazıları hem de anlık haberler ile anadolugazete.com.tr okurlarına en kısa sürede duyurmaya çalıştık. Sonucun siyasi etkilerini yorumlarken; bir yandan da gözümüz Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’taydı. Yerel seçime kadar olan süreç hareketli olacak. Hem Büyükşehir hem de ilçeleri yakından takibimizi sürdüreceğiz. Yazı İşleri Müdürümüz Adem Yavuz Irgatoğlu, İnternet Editörümüz Ömercan Özmen ile muhabirimiz Yasin Şahin ve yazarımız Dursun Erkılıç CHP kurultayını her yönüyle duyurdu, gelişmeleri yorumlarıyla aktardı.

Yayın Danışmanımız ve yazarımız Ali İnadım, farklı tarzıyla hem dünyayı hem Ankara’yı ele alıyor. Diğer yazarımız Nihat Kaşıkcı’nın penceresinde siyaset var. Bazen uyarıyor bazen takdir ediyor. Üslubu ile dikkati çeken yazarlarımızdan Erol Tosun ise hem kulak çekiyor hem oltasına takılanları adeta tuş ediyor.

Tüm yazarlarımız farklı bakış açıları ile hayatın her alanından yorumlar yapıyor; muhabirlerimiz sahadan çarpıcı haberleri ve insana dokunan gelişmeleri haber merkezimize ulaştırıyor.

Muhabirlerimizden Sümer Taşkıran, Esra Sarı, Muhammed Ayber özel haber ve röportajları ile gündemi belirliyor. Son olarak DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın internet haber sitemize yaptığı yerel seçim değerlendirmesi pek çok medya kuruluşunda yankı buldu.

İnternet editörlerimiz Halil Metin, Cansu Baloğlu, Şilan Eylü Kandemir ve Aleyna Nursenin Erzurumlu da bilgisayar başında anlık tüm gelişmeleri takip ediyor; geniş okur kitlelerine hitap eden içerikler oluşturuyor.

24 saat aktif mesai yapan haber merkezimiz; bir yanda televizyon ekranları diğer yanda abonesi olduğumuz Anadolu Ajansı ile İhlas Haber Ajansı ve hep açık tuttuğumuz mailimiz ile gelen tüm bilgileri ilk duyurmak için klavye başında nöbet tutuyor.

İÇERİK ÜRETİMİ VE KALİTEDE SINIR YOK

Daha önce yazdığımı hatırlatmakta fayda var; Basın İlan Kurumu (BİK) ile medyada dijital dönüşümün kapısı ardına kadar açıldı…

Sektörde neler olduğunu bizler anlatmaya çalışırken BİK de gerekenleri yapıyor, takip ve bilgilendirmelerini sürdürüyor.

Sektörümüz ve mesleğimiz çok dinamik bir yapıya sahip olduğu için ne yaparsak yapalım daha fazlası ve kalitelisi gerekiyor…

BİZİ TAKİP ETMEYİ SÜRDÜRÜN…

Basılı yayın organımız Anadolu Gazete, ayrı bir ekiple Ankara İskitler’deki bürosunda; dijital kadromuz ile biz de Çukurambar’da yoğun bir tempoyla çalışmaya devam ediyoruz.

İşimizi kuralına göre yapıyor olmak bizi mutlu ediyor, moralimizi yükseltiyor, haberciliğimizi güçlendiriyor…

Tüm ekip arkadaşlarıma ve yazar kadromuza göstermiş oldukları özverili çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum; emeklerinize sağlık…

Okurlarımızdan ricam ise basit; bizi takip edin, çünkü doğru haberin adresi www.anadolugazete.com.tr

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.