Gazze deyince aklınıza ne geliyor?

Enver Baltaş

Bir araç vuruluyor, 12 yaşındaki bir yavru sağ kalıyor, diğer tüm aile ölmüş. Cesetlerin arasından telefon buluyor ve yardım kuruluşlarına ulaşıyor. Tam 12 gün aç, susuz, biçare halde kurtarılmayı bekliyor. Gelen oluyor mu peki? Hayır, hayır, hayır.

Bir LEŞ'miş milletler öyle mi? Leş etrafında toplanmış kargalar sürüsü. O minik beden dünyanın sesiz ve kör olduğu bir coğrafyadan melek olup uçup gidiyor.

"Andolsun ki Lût, onları bizim şiddetli azâbımızla uyardı. Fakat onlar bu tehd­îdleri şüpheyle karşıladılar.” (el-Kamer, 36)

Başlarına gelecek felâketin dehşetini kavrayamadıkları için ilâhî tehdîdi mühimsemediler. Sefîl bir şekilde ve büyük bir cür’etle Lût -aleyhisselâm-’a: “…Şâyet doğru söyleyenlerden isen bize Allâh’ın azâbını getir!” (el-Ankebût, 29) diye cevap verdiler. Sapıklıklarından vazgeçmeye yanaşmadılar.

Burada lût kavmi ile birlikte sesiz kalanların da helak olduğunu hatırlatarak devam edeyim. Tüm değerlerin alt üst olduğu insanlığın iflas ettiği içi boşalmış Müslüman coğrafyasının tam ortasında. O güzel yavrunun ruhuyla birlikte yok oluyor ne var ne yoksa .

Belki de artık dua kapıları kapanacak. Rabbim insan denilen yaratığı mahlukların en aşağılığı yapacak. Ameli Kur'an olmayan milyarlarca korkak sürüsü, bırakın sayılardan ibaret sahte zikirlerinizi. "Ben size cihadı emrediyorum" diyor Rabbim. Bugün hiç bir amel cihat kadar kıymetli olamaz vesselam.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.