Gençlerbirliği’nden 100 yıllık galibiyet

Ömercan Özmen

Gençlerbirliği Spor Toto 1. Lig’in 36. haftasında Bursa’da Erzurumspor ile önemli bir maça çıktı. Kırmızı-siyahlı ekip, Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’ndaki karşılaşmayı 1-0 kazanarak önemli bir 3 puan aldı.

Gençlerbirliği, iyi geçirmediği sezonda bugün Erzurumspor’u yenerek uzun bir aradan sonra puan tablosunda kendisini düşme hattının üzerine attı. Geçen sene İlhan Cavcav sezonunda Spor Toto Süper Lig’den bir alt lige düşen Gençler, Cumhuriyet’in ve kendisinin 100. yılında 1. Lig’de kalmanın peşinde.

Gençlerbirliği, Erzurumspor karşısında iyi bir oyunla 3 puanı almayı başardı. Ankara temsilcisi Bursa’da oynanan karşılaşmada attığı golün yanı sıra birçok pozisyon yakaladı. Ceza sahası içinden fazlaca şut fırsatı bulan Gençlerbirliği, 45+3’te Buğra Çağıran’ın penaltıdan kaydettiği golle karşılaşmadan galip ayrıldı. Gençlerbirliği, ikinci yarının 61. dakikasında Erzurumsporlu oyuncu Estrela’nın ikinci sarı kartla oyundan atılmasının ardından fazla adamla oynama avantajını da ele geçirdi. Gençlerbirliği kalan dakikalarda kalesini pozisyona ve gole kapatmayı başararak sahadan kazanarak ayrıldı. Galibiyette bir parantez de Gençlerbirliği taraftarına açmak gerek. Ankara’dan takımlarını desteklemek için giden ve Bursa’da yaşayan Ankaralılar bugün kendilerine ayırılan koltukları doldurdu. Gençlerbirliği 100. Yılda hiç olmadığı kadar kenetlenmeye ihtiyaç duyuyor. Taraftar da bu duruma asla kayıtsız kalmıyor ve Gençlerbirliği’ni desteklemeye devam ediyor.

Gençlerbirliği taraftarı takımı yalnız bırakmadı...

Gençlerbirliği taraftarları maça büyük ilgi gösterdi. Böylesine önemli bir karşılaşmada takımını yalnız bırakmayan taraftarlar maç boyunca Gençlerbirliği’ne desteğini kesmedi. Gençlerbirliği yöneticileri de bu karşılaşmada yerlerini aldı. Türk futbolunun yüz yıllık çınarı Gençlerbirliği, kendisinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 1.Lig’de tutunmak istiyor. Benim de temennim ve isteğim Ankara’mızın değerli kulübü Gençlerbirliği’nin kümede kalarak önümüzdeki sezondan Süper Lig için daha güçlü dönmesi. Kenetlenmiş ve sahada terinin son damlasına kadar mücadele eden bir Gençlerbirliği’nin başarabileceği bir durum bu… Sinan Kaloğlu ve öğrencilerinin bugün aldığı bu önemli galibiyet güzel yarınların habercisi olsun. Ankara’nın Gençleri, ait olduğu yere er ya da geç dönecek. Vefalı taraftarı, 100 yıllık tarihiyle bu koca çınar, yeniden Ankara’yı ve Ankaralıları gururlandıracak…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.