Bu iktidarın gerçek anlamda sivil, katılımcı, çoğulcu bir anayasa yapma fikri varsa öncelikle bu görevi, aktif siyasi partiler olarak TBMM başkanlığında oluşacak ve her kesimin kendini ifade edebileceği bir ortam ve çalışma modeliyle gerçekleştirmesinin u
18
Bu mevcut sistemden rahatsızlığını ifade eden toplumun yüzde 48'lik bir kesimi var. Bu yüzde 48'in görüşleri hiçbir şekilde alınmadan sadece
28
DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, seçim ve Cumhur İttifakı'nın hazırlayacağı yeni anayasa gündemine ilişkin açıklamalarda bulunarak 'Samimi bir girişim olursa katkı sağlamaya hazırız' ifadelerini kullandı.
38
Cumhur İttifakı'nın hazırlayacağı "yeni anayasa" konusu hala gündemde. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, yeni anayasa ve seçim konularına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Şahin, eğer samimi bir girişim olursa parti olarak katkı sağlamaya hazır olduklarını belirtti.
Ancak mevcut iktidarın, mevcut anayasadaki sıkıntıları dile getirmek yerine yeni bir anayasa teklifi sunmasının samimiyetsiz bir yaklaşım olduğunu düşündüklerini belirtti.
48
Şahin ayrıca, eğer gerçek anlamda sivil, katılımcı ve çoğulcu bir anayasa yapmak isteniyorsa, TBMM başkanlığı altında bir ortamda ve herkesin görüşlerini ifade edebileceği bir çalışma modeliyle bu görevin yerine getirilmesinin uygun olacağını ifade etti.
Yerel seçimler hakkında da konuşan Şahin, parti olarak kendi adaylarını çıkarmak istediklerini ancak seçmenin bir aday etrafında birleşmesi durumunda ellerinden fazla bir şey gelmeyeceğini söyledi.
Şu anda kendilerine muhalefet partilerinden işbirliği talebi gelmediğini belirtti ve seçim takvimine kadar olan sürecin siyasi partilerin alacağı kararlar açısından önemli olduğunu ifade etti. Şahin'in açıklamaları şu şekilde:
58
"BU ANAYASA TEKLİFİNİN MECLİSTEN GEÇEBİLECEĞİNE İNANCIMIZ YOK
Mevcut iktidarın anayasa ile en ufak şekilde sıkıntısı olmadığı gibi mevcut anayasadan da ziyadesiyle memnun olan bir yapıda olduğunu görüyoruz.
İktidar partisi, yamalı bohçaya dönmüş var olan 82 anayasasını bile uygulamaktan imtina ederken sırf yerel seçimler yaklaştığında ülkedeki ekonomik sıkıntıları, dar gelirlinin, işçinin ve özellikle memura yapılan zamların gündemden düşürülmesine matuf olarak meclise sunacağını ifade ettiği anayasa değişikliğinin samimiyetsiz bir yaklaşım olduğunu düşünüyoruz.
68
Bu anayasa teklifinin meclisten geçebileceğine inancımız yok
"SAMİMİ BİR GİRİŞİM OLURSA KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ"
Bu iktidarın gerçek anlamda sivil, katılımcı, çoğulcu bir anayasa yapma fikri varsa öncelikle bu görevi, aktif siyasi partiler olarak TBMM başkanlığında oluşacak ve her kesimin kendini ifade edebileceği bir ortam ve çalışma modeliyle gerçekleştirmesinin uygun olacağını düşünüyorum. Bu mevcut sistemden rahatsızlığını ifade eden toplumun yüzde 48'lik bir kesimi var.
78
Bu yüzde 48'in görüşleri hiçbir şekilde alınmadan sadece Cumhur İttifakı'nın ortaklarının hazırlayıp getireceği bir taslağa DEVA Partisi olarak parlamentoda geçit vermemiz söz konusu olamaz.
Samimi bir girişim olduğuna dair bir inancımız olur ve bu noktada parlamentodaki tüm siyasi partiler muhatap alınıp bir çalışma sergilenirse orada da katkı sağlamaya hazır olduğumuzu özellikle ifade ederiz
"SEÇMEN BİR ADAYIN ETRAFINDA BİRLEŞİRSE..."
DEVA Partisi olarak arzumuz tüm seçim bölgelerinde DEVA Parti'nin kendi adaylarını çıkartmasıdır. Yerel seçimlerin doğası gereği bir ittifak mümkün değil ama yerelde çok kuvvetli adaylar olur, seçmen bir adayın etrafında birleşirse, buna yapabileceğimiz çok fazla bir şey olamaz.
88
Şu an henüz bize muhalefet partilerinden işbirliği talebi söz konusu değil. Bizim motivasyonumuz kendi listelerimizle seçime girmek ama siyasette 24 saat çok uzun bir süre ve köprünün altından daha çok sular akar. Seçim takvimi de 1 Ocak'ta başlayacak. Bu sürece kadar gerek ana muhalefet partisinin kongresiyle gerekse diğer siyasi partilerin kendi iç dinamikleriyle alacakları kararlar son derece önemli olacak