İçindeki madde bozulduğu için bir gaz açığa çıkar ve bu gaz da yumurtayı su üstüne çıkarır. Yani batmayan yumurta bozuktur.
Tenceredeki yemeğin taşmamasını istiyorsanız üzerine tahta bir kaşık bırakın. Asla taşmayacaktır.
Çin kültüründe çayın çok soğuk ve çok sıcak olması küfürdür. Çünkü soğuk ve sıcak olan çay mide zarını zedeler ve bu karşıdaki insana büyük ölçüde zarar verir. Bir nevi uzun zamanlı zehirleme yöntemidir.
Bal, bozulmayan tek maddedir. Işık ve ısıya maruz kalmayan bal binlerce yıl sonra bile tüketilebilir. Mısır`da birçok tapınak içinden çıkan balın hala yenilebildiği görülmüştür.
Avokado çok hızlı bir şekilde kararır ve üzerinde bakteri ürer. Buna izin vermeden tüketmelisiniz. Ayrıca Avokado kuşlar için zehirlidir.
Biberin çok acı olduğunu rengine bakarak değil boyutuna bakarak anlayabilirsiniz. Küçük biber her zaman daha çok acıdır.
Soğan doğrarken ağlamak istemiyorsanız, doğramaya başlamadan önce soğanları 15 dakika buzlukta bekletin.
Dolmalık biber alırken, biberin altına bakın. 3 yumru görürseniz, erkek biber demektir. 4 yumru görürseniz, dişi biber demektir. Dişi biberler daha tatlıdır ve onları taze iken kullanmak daha iyidir. Erkek biberler daha serttir ve daha lezzetlilerdir. Dolayısıyla farklı yemekler için kullanımı daha uygundur.
Herhangi bir hamur işi yapacağınız zaman, yumurtanızın bittiğini fark ettiğinizde, yumurta yerine muz kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? 1 adet yumurta, yarım muza eşittir.
Bir tutam tuz ve tarçın ile kahvelerinizi daha lezzetli yapabilirsiniz. Kaynatmadan önce kahveye bir tutam tuz ve tarçın ekleyin. Tuz, kahve çekirdeklerinin acı tadını alırken, tarçın harika bir lezzet katıyor.
Haşlanmış yumurtaları daha kolay soymak için, tencerenin içine bir parça limon koyabilirsiniz. Bu arada, yarım çay kaşığı kabartma tozu da aynı etkiyi oluşturuyor.
Cep telefonu kameralarınızı silgi ile silerek netleştirebilirsiniz.