Metabolizmayı Hızlandırıyor, hem de yağ yaktırıyor
Metabolizmayı Hızlandırıyor, hem de yağ yaktırıyor
116
Kalp ve damar hastalıklarına karşı etkisi Avrupa'da da kabul edilen alıç, adı çok fazla duyulmasa da bilenlerin tüketmekten vazgeçemediği bir besin olarak şifa dağıtıyor.
216
Özellikle kalp destekleyici ve kalp-damar fonksiyonlarını normalize etmek için kullanılan alıç, salamurası ve çayı da yapılan bir meyve.
316
Tansiyon ve şeker hastalığına karşı etkisi gözlemlenmiştir. Hem yüksek hem düşük tansiyonun kontrol edilmesine yardımcı olur.
416
Bağırsak enfeksiyonlarına karşı etkilidir. İçerdiği bazı bileşenlerin yardımı ile kabızlığı tedavi ettiği gibi, bağırsak enfeksiyonlarını da giderir.
516
Alıç, içindeki C vitamini sayesinde, vücutta biriken tehlikeli toksin maddelerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir.
616
Kalp sağlığına fayda sağlar. Düzenli kullanımda alıç kan akışını arttırarak kan basıncını düşürmekte dolaşımı artırmaktadır
716
Sindirim sistemi üzerinde etkilidir. Bağırsak florası ile ilgili organik bileşenleri barındırmaktadır. Ülserler gibi daha ciddi durumlara kadar tedavi için yardımcı olabilmektedir.
816
Sakinleştirici özelliği vardır Bu yüzden, sinirlilik hali ve stres gibi sıkıntıların azalmasına yardımcı olur.
916
Yağ yakıcı bir özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırır bu da daha fazla kalori yakmanızı destekler, zayıflamaya yardımcı olur.
1016
Cildin temizlenmesine ve korunmasına yardımcı olur.
1116
Koroner kan damarların genişleyip açılmasını sağladığı için, damarlardan daha fazla miktarda kan geçmesine yardımcı olmaktadır.
1216
Yanık izleri ve yaraların ya da akne ve sivilcelerin tedavisinde iyileştirici özelliği vardır.
1316
Karaciğer sağlığını koruyucu etkisi vadır.
1416
Düzenli ve sağlıklı bir uyku çekmenizi sağlar.
1516
Ancak çok fazla miktarda alıç tüketmek, baş ağrısı, migren, vertigo gibi sağlık problemlerine yol açabilir, dikkat etmek gerekir.
1616
Alıç çayı nasıl hazırlanır?
İnce kıyılmış 1 tatlı kaşığı alıç bitkisi bir bardak kaynar suyla haşlandıktan sonra 10 dakika demlenir ve süzülerek içilir. Balla tatlandırılabilir. Günde 2-3 bardak içilebilir. Tedavide yalnızca çiçekli alıç yaprağı kullanılmalıdır. Alıç meyvesi veya çiçeksiz yaprağı yeterli etkiye sahip olmadığı için kullanılmamalıdır.