Prof. Dr. Naci Görür ise 6 Şubat depremlerini hatırlatarak o illerimize için uyarıda bulundu. Tetikleyebileceğini söyelerek önemli bir açıklama yaptı..
Dün aksam üzeri önce Konya'da ardından da İzmir'de deprem meydana geldi. Akşam saat 21.37'de ise Erzurum 4.1 ile sallandı. Art arda gerçekleşen sarsıntıların ardından Prof. Dr. Naci Görür'den bir paylaşım geldi. Görür, "
Prof. Dr. Naci Görür'den bir paylaşım geldi. Görür, "Pınaryolu- Narman/Erzurum'da 4,0 deprem. Horasan batısı Göle arasında uzanan sol yönlü doğrultu fayı üzerinde (Çoban Dede). 6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu'da bu depremler beklenebilir.
Aynı beklenti Adıyaman- Hakkari arasındaki bindirme Zonu için de geçerli." ifadelerini kullandı.
KONYA'DA 5 ŞİDDETİNDE DEPREM
Konya'nın Selçuklu ilçesinde saat 18.06'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Depremde acil birimlerimize ulaşan bir olumsuzluk yaşanmadı.
Memleketim, kadim şehir Konya'mıza geçmiş olsun." dedi.
YARIM SAAT SONRA İZMİR DE SALLANDI
AFAD'tan alınan bilgilere göre, İzmir'de saat 18.36'da yerin 7.69 kilometre derinliğinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
ERZURUM'DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Erzurum'un Narman ilçesinde ise saat 21.37'de Erzurum'da deprem meydana geldi. AFAD'ın açıkladığı verilere göre, Erzurum'un Narman ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin saati 21.37 olarak kaydedilirken derinliği ise 9.56 kilometre olarak ölçüldü.
YEREL YÖNETİMLERİ UYARMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde ise Görür, yerel yönetimlere uyarıda bulunarak "deprem tehlike analizi ve mikro bölgeleme" çalışmalarını yapmalarını söyledi. Görür, şu paylaşımı yaptı: "Yerel yönetimlere duyuru" Birçok yerde insanlarımız deprem korkusu içerisinde. Korkuyu yenmenin yolu tehlike yokmuş gibi davranmak, o konuyu gündeme getirmemek, sessiz kalmak ve hiç bir şey yapmamak değildir. Bugüne kadar başımıza gelenler zaten bu yüzden meydana geldi. Lütfen ŞUNU YAPIN: Yerel yönetimler kendi yerleşim alanları içerisinde
DEPREM TEHLİKE ANALİZİNİ VE MİKRO-BÖLGELEME
çalışmalarını yaptırsınlar. Birçok yerde üniversitelerimiz var, bu çok zor olmayacaktır. Elimizde bu çalışmalar olursa o yerleşim alanını daha kolay ve sağlıklı olarak depreme hazırlar ve deprem güvenli olarak yönetiriz
. Siyasi parti liderleri lütfen kendi partinize bağlı belediye başkanlarını bu doğrultuda uyarınız ve eğitiniz. İnanın çok daha sevilecek ve yüceltileceksiniz. Saygıyla"