Görünmeyen güç dünyayı işgal edebilecek mi?

Ali İnandım

Ne oldu da birden dünya liderleri arka arkaya Üçüncü Dünya Savaşı tehlikesinden bahsetmeye başladı? En son ABD Başkanı Biden’la Başkan Adayı Trump, savaşı çıkartmakla birbirini suçladı. Kimin çıkaracağının önemi yok anlaşılan, bir savaş tezgahlanıyor ve çıkması için somut adımlar atılıyor.

Dünya liderleri çaresizce seslendirdiğine göre dünya siyaseti önünde duramıyor bu tezgahın.

Devletlerin üzerinde görünmez bir güç var demek engel olamadıklarına göre.

Sonradan öğrendik ki imparatorlukların parçalanmasını da Birinci ve İkinci Dünya Savaşları’nı da o zamanın görünmez, sonradan belirginleşen güçleri tezgahlamış. Bazı devletleri ve liderlerini görevlendirmişler, onlar da görevin gereğini yerine getirmiş.

İÇ İÇE MATRUŞKALAR GİBİ GİZLENMİŞ

Görevlendiren kim?

Matruşkalar gibi iç içe geçirilmiş örgütler, şirketler ve devletlerin örttüğü, ekonomiyi, siyaseti ve toplumu küresel boyutta yönlendiren, son matruşkaya ulaşamadığımız için bir türlü göremediğimiz görünmez güç olmalı.

Kimsenin üstlenmediği ama çıkacak bir savaş olması garip değil mi? Kim çıkaracak kardeşim siz çıkarmayacaksanız?

ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği’nin başını çektiği ülkeler, Ukrayna ve Filistin’de olduğu gibi bir yandan savaşın yollarını döşüyor, öbür yandan ‘siyasi çözüm, barış’ gibi laflar ediyor kürsülerde. Dünyayı hızla silahlandırarak çatışmaları körüklüyor, Birleşmiş Milletler’de çatışmayı önleyecek ya da durduracak adımları engelliyorlar.

Yaptığı ile söyledikleri ters yönlere giden birini, hastalıklı ruh hali olarak tanımlıyor doktorlar.

REST ÇEKİYOR GÖRÜNMEZ GÜÇ

İnsanlık adına aklı başında liderler ve devletler de var dünyada.

Bir savaş olacaksa da insanlık, tarihi bir dönüşüm sınavından geçecek. İnsan, insanlığını geri alacak, görünmez gücün sınırları belli labirentinde dolaşan fareler olmaktan kurtulacak. Çökmüş ekonomik ve siyasi sistem yeniden kurulacak, tekdüze toplumsal yaşam, insan olmanın zenginliğiyle çeşitlenerek cennette cehennemi yaşamaktan kurtulacak insanoğlu.

Görünmez güç, dünya düzenine “Rest” diyor. Devletleri ortadan kaldırıp, toplumları robotlaştırarak küresel hakimiyeti ele geçirmek için son hamlesini yapacak Üçüncü Dünya Savaşı’yla.

KENDİNİ TANRI SANANLAR MEZARDA YATIYOR

Kovid-19 salgınıyla düğmeye bastılar. Salgın, açlık ve savaşla devam edip, devletleri zayıflatıp yıkma, milyarlarca insanı azaltma niyetindeler. Kalanları da hizmet robotlarına dönüştürüp, insan özüne aykırı bir dünya hayali içindeler.

Söylendiği gibi bir ‘kaynakların paylaşımı’ savaşı olmayacak Üçüncü Dünya Savaşı, kaynaklar zaten onların elinde. Konu para da değil, para da onların elinde. “Derdi ne bunların o zaman?” derseniz, doktorların ‘hastalıklı ruh hali’ tanımı koyacakları kişilik bozukluğudur ancak.

Tanrıya kafa tutan, tarih boyunca tanrılığını ilan eden kral ya da imparatorlarda olduğu gibi bir iktidar zehirlenmesi bu. Hepsinin de mezarı var bugün!

YA SAVAŞARAK YA SAVAŞI DURDURARAK

Görünmez güç dediklerimiz de insan. Akılları da insan kadar. Bir aşkınlıkları olsa aynı tezgahı tekrar tekrar dönüp, baştan başlatırlar mıydı? Bu sefer cahil cesaretinin son deliliğine kalkışıyorlar.

Bu akılla insan ya savaşarak ya da bu savaşı önleyerek mücadele edecek.

Kazanırsa görünmez güç görünür olacak, insanlık, giydirdikleri bu deli gömleğinden kurtulup, sahip olduğu sınırsızlığı aşarak yeni bir üst seviyeye yükselecek.

İki taraf da insanlık tarihinin en keskin virajında, virajı algılamayan hayati kazasını yapacak. Yine tarih göstermiştir ki ortak aklın sağduyusu, yüksek oranda doğru kararlar almıştır hep.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.