1 Eylül 2024’te neler yaşandı? 1 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet Er-Rişk, Gazze Şeridi'nde bulunan 6 İsrailli esirin İsrail'in gerçekleştirdiği bombardıman sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Er-Rişk, bu esirlerin "ABD silahlarıyla Filistin halkını katleden siyonistlerin saldırıları" sırasında öldüğünü belirtti.

Türkiye’den gelişmeler

Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları 12. gününde de sürüyor. Arama ekipleri, arazide buldukları elbise ve bez parçalarını Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Narin’in amcasının aracındaki DNA örneğinin Narin’le uyumlu çıkması sonunda muhtar da olan amca gözaltına alındı.

Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Famagusta" adlı dizinin tarihi gerçekleri çarpıtarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin kara propagandasına hizmet ettiğini belirtti.

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK/KCK terör örgütünün barınma alanlarına yönelik gerçekleştirdiği operasyon kapsamında, Ağrı Dağı'nda tespit edilen bir mağarada çeşitli malzemeler ele geçirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliçport Projesi'nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin turizm sektöründeki başarısını ve iş dünyasına verilen desteği vurguladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu'nda düzenlenen Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atarak ant içmesi üzerine sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu ve bu teğmenlere sahip çıktı.

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, Fenerbahçe Mahallesi'nde ve çevresindeki birçok cadde ve sokakta 15'ten fazla kedi 1 de sahipli köpek zehirlenerek öldürüldü. Mahalle sakinlerinin büyük tepki gösterdiği olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Yeşilçam’ın efsanevi isimlerinden Ahu Tuğba, ABD'deki Miami'deki evinde 69 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sanatçının ölüm haberini, yakın dostu ve meslektaşı Nuri Alço duyurdu.

Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin Tüzük Kurultayı öncesi Ankara Keçiören'de yaptığı il danışma toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi 'Altılı Masa'nın da sıklıkla dile getirdiği parlamenter sisteme geçişin Türkiye için olmazsa olmaz olduğunu vurguladı. Yavaş, "Ben şahsen böyle bir güç istemem" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partinin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin Mogan Konuk Evi ve Sosyal Tesislerinde bir akşam yemeğinde buluştu. Mansur Yavaş'ın ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, asansör boşluğuna düşen Eren Duran, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kırsal kalkınmayı güçlendirmek ve yerli üretimi artırmak amacıyla Başkentli çiftçilere ve balıkçılara yönelik mazot desteğini bu yıl da sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından, Ankara’da olumsuz hava koşullarının neden olabileceği felaketlere karşı tüm ekipleriyle teyakkuzda olduğunu, gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını duyurdu. Başkentlilerden acil durumlarda Başkent 153’ü aramaları istendi.

Ayrancı Antika Pazarı her ayın ilk pazarında yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Pazarın getirdiği kalabalık ve park yeri sıkıntısı ise, bölge sakinleri tarafından eleştiriliyor.

Etimesgut Belediyesi, sonbahar etkinlikleri kapsamında film geceleri düzenliyor. ‘Merhaba Sonbahar’ etkinlikleri kapsamında gösterime giren ilk film olan ‘Atatürk 1’ filmi bu akşam seyircisiyle buluştu.

MHP’de Etimesgut İlçe Başkanlığı Devir Teslim Töreninde, MHP Etimesgut İlçe Başkanlığı görevini devralan İsa Muratgül, bayrağı önceki İlçe Başkanı Mustafa Demiray’dan teslim aldı.

Ankara'da öğleden sonra etkisini artıran sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yoğun uyarılara rağmen, yağışlar sonrası yollar göle döndü ve bazı cadde ve sokaklar suyla kaplandı.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde etkili olan sağanak yağış, ilçede sel ve su baskınlarına neden oldu. Özellikle Kavaklı Mahallesi'nde yoğun yağışın ardından su baskınları yaşandı, mahallenin bağlantı yolunda ciddi hasar meydana geldi.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol 1. Lig’in dördüncü haftasında, MKE Ankaragücü ve Uğur Okulları İstanbulspor, Eryaman Stadı'nda karşı karşıya geldi. Gergin geçen maçta Ankaragücü, İstanbulspor'u 2-1 mağlup ederek 2 maçlık mağlubiyet serisine son verdi ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş, Net Global Sivasspor ile TÜPRAŞ Stadı’nda karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlı ekip, 2-0'lık skorla sahadan galip ayrılarak sezona üçte üç ile başlamış oldu.

Ankaragücü Teknik Direktörü Cihat Arslan, Ankaragücü’nün 2-1 yendiği İstanbulspor maçı sonrası açıklamalarında, taraftarın karşılaşma sırasında gösterdiği tepkilere tepki gösterdi. "Berabereyken kötü hoca, gol atınca iyi hoca rolüne mi bürünelim? Hocayı ve futbolu bu kadar hafife alırsanız bu düzenin sağlıklı ilerlemesi mümkün değil. Üç dakikada ben büyük hoca mı oldum, ya da ben küçük müydüm? O koltuğu o kadar boşluğa düşürmemek lazım." dedi.

Trendyol Süper Lig’in 4. hafta mücadelesinde, Başakşehir evinde Antalyaspor'u ağırladı. İlk yarıda 2-0 geriye düşmesine rağmen, Başakşehir maçtan 5-2 galip ayrılarak büyük bir geri dönüşe imza attı.

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Samsunspor, deplasmanda Hatayspor'u 3-0 mağlup ederek milli maç arasına 3 puanla girdi.

Trendyol 1. Lig’in 4. haftasında Pendikspor, sahasında Iğdır FK’ya 2-0 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte Pendikspor, 4 maç sonunda 6 puanda kalırken, Iğdır FK 10 puanla zirveye yükseldi.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 16. yarışı olan İtalya Grand Prix'sinde zafer, Ferrari'nin Monakolu pilotu Charles Leclerc'in oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri