1 Mayıs tutuklularından 25 kişi tahliye oldu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalıştıkları ve polislere saldırdıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 30 sanıktan tutuklu olan 25'i İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada tahliye edildi.

Duruşmaya 25'i tutuklu 30 sanık ve avukatları ile birçok izleyici katıldı.

Tutuklu sanıklardan Agit Yanar, olay anına ait görüntülerde kendisinin olmadığını iddia ederek öğrenci olduğunu ve yarı zamanlı inşaat işçisi olarak çalıştığını belirtti. Sendikaların çağrısıyla Saraçhane'deki alana gittiğini söyleyen Yanar, kendisiyle birlikte tutuklanan diğer sanıkların tahliye edilmesini ve tahliyesini talep ettiğini ifade etti. Yanar, tutuklu bulunmasının sonucunda KYK yurdundan ve işinden atıldığını da dile getirdi.

Ayşe Beliz İnce ise polisi geçmeye çalıştıklarını ve polis baskını nedeniyle meydana ulaşamadıklarını söyledi. Görüntüdeki kişinin kendisi olduğunu iddia eden İnce, tahliyesini istedi.

Tutuksuz sanık Bekir Aslan ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in çağrısı üzerine Taksim'e gittiğini belirterek, polise zarar vermek amacıyla orada bulunmadığını savundu. Üzerine plastik mermi sıkılması sonucu eylemini gerçekleştirdiğini ve polisler tarafından darbedildiğine dair rapor aldığını dile getirdi. Suçlamaları kabul etmediğini ve zarar varsa gidermek istediğini ifade etti.

Mahkeme, tutuklu sanıkların delil karartma ihtimalinin bulunmaması sebebiyle yurt dışı çıkış yasağı tedbiriyle tahliyelerine karar verdi. Duruşmaya ara verildiği sırada izleyicilerden bazılarının sanıkların fotoğrafını çektiği ve sosyal medyada paylaştığı tespit edildi. Mahkeme, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri