10 askerin şehit olduğu saldırıdaydı: MİT'ten, PKK'nın sözde sorumlusuna operasyon!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/PAJK'ın önemli isimlerinden "Sorhin Rojhilat" kod adıyla bilinen Fatma Sakana'nın, Suriye'nin Kamışlı şehrinde gerçekleştirdiği nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, 2006 yılında İran'da terör örgütü PKK'ya katılan Sakana, 2010-2012 yılları arasında Şırnak kırsalında aktif bir şekilde faaliyet gösterdi. Sakana, PKK'nın 2 Eylül 2012'de Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 10 askeri şehit ettiği korkunç saldırının da aralarında bulunduğu çeşitli eylemlerde yer aldı.

Daha sonraki dönemde Sakana, Suriye ve Irak'ta terör örgütü PKK'nın sözde sorumluları arasında önemli bir konuma yükseldi. Irak'taki faaliyetleri sırasında, PKK'nın önde gelen isimlerinden Duran Kalkan ile işbirliği içinde olduğu tespit edildi.

MİT'in titiz çalışmaları sonucunda, Sakana'nın son olarak Suriye'nin Kamışlı şehrinde bulunduğu belirlendi ve burada gerçekleştirilen nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri