10 GB internet desteği başvurusu nasıl yapılır ve ne zaman başlıyor?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, öğrencilere 10 GB ücretsiz internet desteği sunuyor. 10 GB internet desteği başvurusu nasıl yapılır? 10 GB internet desteği ne zaman başlıyor? Detaylar haberimizde…

Başvurular, öğrencilerin kimlik doğrulaması yaparak bakanlığın bilişim sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Sistem, başvuruları değerlendirecek ve öğrencilerin girdiği bilgilerin internet desteği şartlarını karşılaması halinde başvuruları kabul edecek.
Başvurusu kabul edilen veya reddedilen öğrencilere, sistemin üzerinden bilgi verilecek.

10 GB ücretsiz internet desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler kimlik doğrulaması yaparak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bilişim sistemi üzerinden başvuru yapacak.

ÖĞRENCİLERİN TELEFON HATTI KENDİ ADLARINA OLACAK

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında bulunan ön lisans ve lisans seviyesindeki öğrenciler, 10 GB internet desteği alabilirler. Bu destek sadece eğitim alan öğrencileri kapsıyor. Başvuru yapacak olan öğrencilerin, başvuru tarihine kadar 26 yaşını doldurmamış olmaları ve daha önce bu destekten yararlanmamış olmaları gerekiyor. Ayrıca, belirlenen takvim içinde başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin, telefon hattının kendi adlarına olması gerekli.

14 Kasım Salı günü Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre, "İnternet desteğinden faydalanmaya ilişkin ilk başvurular, bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren iki ay içinde yapılır." ifadesiyle başvuru süreci belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri