10 Kasım'da Atatürk'e hakarete gözaltı

İmamın Atatürk'e dua etmesinden rahatsızlık duyduğu gerekçesiyle video çekerek Atatürk'e hakaretlerde bulunan şüpheli gözaltına alındı.

Gayrettepe'deki bir camide imamın, 10 Kasım gerekçesiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e dua etmesinden rahatsızlık duyduğu için çektiği videoda Atatürk'e hakaretler yağdıran şahıs gözaltına alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, cami çıkışı sosyal medyada videolu paylaşım yapan bir kişinin, imamın hutbede yer almamasına rağmen Atatürk'e dua ettiği için rahatsız olup camiyi terk ettiğini söylemesi ve Ulu Önder Atatürk'e hakaretler etmesi sebebiyle soruşturma başlattı.

Şüpheli hakkında akşam saatlerinde gözaltı kararı verildi.

Başsavcılık kararının ardından çalışma başlatan polis ekipleri, paylaşımın yapıldığı hesabın Ahmet B'ye ait olduğunu tespit etti.

Ümraniye'de gözaltına alınan şüphelinin, hakkında "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a muhalefet'' ve ''Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından işlem yapılarak savcılığa sevk işlemlerinin gerçekleştirileceği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri