10 Mart’ta neler oldu? 10 Mart’ta yaşananlar | Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler

10 Mart 2024 tarihinde yurtta ve dünyada yaşanan gelişmeleri anadolugazete.com.tr olarak sizler için derledik.

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Türkiye’den gelişmeler

Akdeniz'de, Antalya'nın Demre ilçesine 19 kilometre yakında, 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 10 PKK'lı teröristin ve Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 1 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sakarya'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen Bozdoğan-11 operasyonlarında 33 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Geçtiğimiz yılın en çok ziyaret edilen şehirleri listesi, 2023 verileriyle Euromonitor International tarafından yayınlandı. Listede İstanbul zirvede Antalya ise dördüncü sırada.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Murat Çetin, kendisinden yaşça küçük biriyle yaptığı görkemli düğün sonrası tepki çekmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlere sayılı günler kala mitinglere devam ediyor. Erdoğan bugün İzmir'de vatandaşlarla buluşarak açıklamalar yaptı. Erdoğan. Özgür Özel’in genel başkanlığına eleştirilerde bulundu.

Başkent Ankara’da gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve Adayı Mansur Yavaş, 2024-2029 yılları projelerini açıkladı. Yeniden seçilmesi halinde daha yeşil bir Ankara vaadinde bulunan Yavaş Ulus meydanın turizm merkezi haline getirileceğini, 30 yaş altı kadınlara HPV aşısı yapılacağını duyurdu. Yavaş “İkinci dönemimizde de kimseyi ayırmadan ötekileştirmeden Mansur Yavaş belediyeciliğine devam edeceğiz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve CHP'nin ABB Başkan Adayı Mansur Yavaş, önceki dönemde başkente hizmetler sunmak amacıyla seçildiklerini vurgulayarak, "Birilerine para, rant sağlamak için değil, Ankara'ya güzel hizmetler sunmak için seçildik" dedi.

EGO Genel Müdürlüğü, Ramazan ayı süresince ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldığını duyurdu. Bu kapsamda, Metro ve ANKARAY, Ramazan ayının başladığı 11 Mart 2024 tarihi itibarıyla gece saat 01.00'e kadar hizmet verecek. Hafta içi 15.00 ile iftar saatine kadar her 4,5 dakikada bir, hafta sonu ise saat 17.30-19.30 aralığında her 5 dakikada bir sefer aralığı ile çalışacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ramazan ayı boyunca Başkent Marketlerde indirimli et, kıyma ve sucuk satışının gerçekleştirileceğini duyurdu.

Cumhur İttifakı ABB Başkan Adayı Turgut Altınok, katıldığı canlı yayında ABB Başkanı Yavaş'ı eleştirerek, "Ankara’da hayalet bir belediye başkanı var. Ankara hayalet bir şehre döndü. Ankara’nın ışıkları sönüyor.

Cumhur İttifakı Ankara Adayı Turgut Altınok, katıldığı programda, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın geçmişte MHP'den istifa edip CHP'den aday olduğunu hatırlatarak, "Makam, mevki ayrı bir şey, ilkeli olmak ayrı bir şey. İlke, her şeyin üzerinde olmalı." dedi.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında Ankaragücü, Samsunspor deplasmanından 2-1 mağlubiyetle ayrıldı.

Gençlerbirliği, Altay deplasmanında 4-0 galip geldi ve 6 maç sonra kazandı.

Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü ve soyunma odasına mağlup girdiği Pendikspor maçını 4-1 kazandı.

Kayserispor ile Hatayspor 1-1 berabere kaldı.

Kasımpaşa, 1-0 geride devre arasına girdiği İstanbulspor maçını 2-1 kazandı.

Fatih Karagümrük Kulübü, teknik direktörlük görevi için sezona Ankaragücü ile başlayan Tolunay Kafkas ile anlaştı. Şota, 5-1 kaybedilen Trabzonspor maçından sonra istifa etmişti.

İspanya La Liga'nın 28. haftasında Real Madrid, Celta Vigo'yu evinde konuk etti. Real Madrid maçı 4-0 kazanırken 90’da oyuna giren Arda Güler, 90+4’te ilk La Liga golünü attı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri