10 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 10 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

NATO Sonuç Bildirgesi'nde, 2026 NATO zirvesi'nin Türkiye'de yapılacağı duyuruldu.

Türkiye’den gelişmeler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ekonomik programının nihai amacının sürdürülebilir yüksek ve kapsayıcı büyüme ile kalıcı refah artışı olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başlattığı emekli maaşlarının en az asgari ücret düzeyine çıkarılması ve asgari ücretin enflasyon oranında artırılması çağrısına sendikalar ve sivil toplum örgütleri de destek verince AK Parti yönetimi acil toplanma kararı aldı. AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, emekli maaşlarına düzenleme yapmak için toplantı yapacaklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2023 yılında 308, bu yılın ilk 6 ayında ise 166 kadının uğradığı şiddet nedeniyle yaşamını yitirdiğini ifade ederek, "Şiddetin her türlüsünü olduğu gibi kadına yönelik şiddeti de asla ama asla kabul etmiyoruz. Bir rakamını dahi çok buluyor ve bunu kabul etmiyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Başkenti Washington'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi kapsamında Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde bulunan Metina bölgesinde kahraman komandolarımızın gerçekleştirdiği operasyon sonucunda 4 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Yozgat'ta akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, kenti olumsuz etkiledi. Kent merkezinde başlayan şiddetli yağışlar, cadde ve sokaklarda sele neden oldu.

AREA Araştırma'nın anket sonuçlarına göre, CHP yüzde 32,1 oy oranı ile birinci sırada yer aldı. CHP'nin genel seçimde aldığı yüzde 25,4'lük oy oranına kıyasla bu artış, dikkat çekici bir yükseliş olarak değerlendirildi.

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatılmasını "bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız" olarak nitelendirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı işsizlik verilerini açıkladı. Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre, Türkiye'de işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,4 seviyesine geriledi. Ancak, genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 0,3 artış göstererek yüzde 15'e yükseldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, grup konuşmasında 9. Yargı paketinin yargıdaki sorunları çözmek yerine daha da içinden çıkılmaz hale getireceğini iddia etti. Sinan Ateş cinayetinin bir an önce çözülmesini isteyen Dervişoğlu, "Meydanı mankurtlara bırakmamak Bozkurtları diriltmek için buradayız! Ve elbette Sinan Ateş için tüm Sinanlar için de. Adalet yerini bulsun isterse kıyamet kopsun." dedi.

AFAD, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde saat 20.35’de 3.3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde ise saat 12.54’de ise 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara'da geçen yıl Aralık ayında okula giderken başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz, 15'inci ameliyatının ardından hastaneden taburcu edildi. Yılmaz'ın psikolojik sorunları ise sürüyor.

Ankara'nın en işlek yerlerinden biri olan İzmir Caddesi'nde bulunan süs havuzu, yaz aylarının kavurucu sıcakları nedeniyle yosun tuttu. Havuzda oluşan yosunlardan etrafa yayılan kötü koku ise bölgede bulunan vatandaşları rahatsız ediyor.

Mamak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından 20 sokak köpeğinin vurularak götürüldüğü iddialarına belgelerle yanıt geldi. Köpeklerin sayısının 20 değil 4 olduğu ve mahalle muhtarının şikâyeti üzerine toplanan köpeklerin, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevinde emin ellerde olduğu ortaya çıktı. Toplanan 4 köpek, rehabilite edildikten sonra alındığı ortama bırakıldı.

Etimesgut Belediyesi, tasarruf tedbirleri kapsamında bu yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerini düzenlememe kararı aldı.

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde sağanak yağış etkili oldu, cadde ve sokaklar göle döndü. Yağış nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Meteoroloji verilerine göre, Beypazarı’nda metrekareye 16,2 kilogram yağış düştü.

Ankara Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nin son verilerine dayanarak önemli bir uyarıda bulundu. Bugün saat 12 ile 20 arasında Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Valilik, vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese eşit şekilde hizmet ettiklerini ifade ederek, "Çocuklarımızın ve ailelerimizin mutluluklarını paylaşmak amacıyla düzenlenecek olan bu etkinlik ile sünnet işlemlerini uzman hekimler tarafından ücretsiz olarak gerçekleştireceğiz." dedi.

Spor dünyasından gelişmeler

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) yarı finalinde Hollanda ile İngiltere, Dortmund'da bulunan BVB Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Maçı İngiltere 2-1 kazandı ve finale yükseldi.

Wimbledon'da yarı finalistler belli oldu: Djokovic, A. De Minaur’un sakatlığı sebebiyle direkt yarı finale çıkarken Musetti, Taylor Fritz’i 5 sette yenerek yarı finale çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri