13 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 13 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Afrika Birliği, kıta genelinde hızla yayılan maymun çiçeği virüsüne karşı halk sağlığı acil durumu ilan etti.

Türkiye’den gelişmeler

SONAR anketine göre CHP- AK Parti farkı artıyor. CHP, haziranda yüzde 32.5 olan oy oranını Temmuz ayında yüzde 34.7’ye yükseltti. Ankete göre AK Parti’nin ise aynı dönemde yüzde 33’ten yüzde 28.3’e gerilediği belirtildi.

ABD'li emekli albay ve Savunma Bakanlığı eski danışmanı Douglas McGregor, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkesini savaşın dışında tutmaya çalıştığını belirterek, ABD'nin Suriye'de PKK ve YPG gibi terör örgütlerini Türkiye'ye saldırmaları için teşvik ettiğini ve silahlandırdığını iddia etti.

AK Parti, 23. kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanırken, partiye yeni katılımlar olacağı açıklandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yaptığı açıklamada, partinin milletvekili ve belediye başkanları düzeyinde önemli katılımlar alacağını duyurdu. Dağ, 15’i Belediye Başkanı 2’si Milletvekili 17 kişinin AK Parti’ye geçeceğini aktardı.

İşsizlik oranındaki artış sonrasında iktisatçı Mahfi Eğilmez, Türkiye ekonomisinin stagflasyona işaret ettiğini belirtti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2018 seçimlerinden yaklaşık bir ay önce Meral Akşener'in kendisini dinlenemeyen bir odaya götürdüğünü ve "Nedenini sorma, adamı (Recep Tayyip Erdoğan'ı) cumhurbaşkanı seçiyoruz" dediğini öne sürdü. Özdağ, bu açıklamanın ardından şaşkınlık yaşadığını ifade etti. İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi hakkında "ihanet" yorumunda bulunan CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dava açmaya hazırlanıyor. Akşener, aynı zamanda danışmanının "Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçiyoruz" dediğini iddia eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a karşı da hukuki yollara başvuracağını belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşmasını yaparken "Sayın Cumhurbaşkanımız Hoş Geldiniz" yazılı pankartı fark etti. Gülümseyerek, "Güzel Amcacığım gözümün içine tabelayı sokuyorsun. Bak heyecandan konuşamam sonra, söyleyeyim" şeklinde esprili bir yanıt verdi. İmamoğlu'nun bu tepkisi, sosyal medyada geniş yankı buldu.

AFAD, Sivas merkezde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Saat 10.33'teki depremin derinliği 9.7 kilometre olarak ölçüldü.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinden seçilen belediye başkanlarının AK Parti'ye geçeceği iddialarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, AK Parti'yi "siyasi şantajla" suçladı.

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Yeniden Refah Partisi'ni eleştirerek, partisinin belediye başkanlarını töhmet altında bırakmaya çalıştığını belirtti. Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Yeniden Refah Partisi, yerel seçimlerde birçok yerde müstakil bir siyaset izlememiş, AK Parti'ye kaybettirip CHP'ye kazandırmak amacıyla hareket etmiştir.” dedi.

Üniversite adaylarının merakla beklediği YKS tercih sonuçları açıklandı.

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, AK Parti'ye katılacağını duyurdu.

Eskişehir'de canlı yayın açarak 5 kişiyi bıçaklayan cani tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk'e verdiği özel röportajda Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili Henüz Türkiye’de bir seçim gündemi yok. Bu nedenle adaylık konuşmak için çok erken olduğunu değerlendiriyorum. Şu an birinci önceliğim Ankara halkına hizmet. Bunun dışında bir gündemim yok. Fakat, günü geldiğinde partim ve milletim bizi aday olarak görmek isterse bu vazifeden kaçınmayız. Elbette aday oluruz." dedi.

Ankara'nın Sincan ilçesinde yaşanan bir olay, şehirde büyük bir tedirginlik yarattı. Ellerinde sallama denen bıçak ve uzun namlulu silahlarla bir restorana baskın düzenleyen dört kişi, korku dolu anlara neden oldu.

Milli Güreşçi Taha Akgül, yurda döndü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, güpegündüz meydana gelen silahlı saldırı paniğe neden oldu. Olay, Ahmet Yesevi Caddesi'nde bulunan Akpınar Mahallesi'nde yaşandı. Seyir halindeki araca kimin ve hangi nedenle saldırdığı bilinmezken olayda yaralanma yaşanmadı.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bir ahırda çıkan yangında 26 büyükbaş hayvan telef oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklamada bulundu. Açıklamada “İş birliği içerisinde olduğumuz kurumsal firmada, çeşitli projelerde yer almak ve mesleki eğitimlerle kendinizi geliştirmek ister misiniz? Çağrı Merkezi - Müşteri Temsilcisi pozisyonunda istihdam edilmek üzere; 18-35 yaş aralığı, kadın ve erkek, en az lise mezunu, iletişim yönü güçlü ve esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilen adayları bekliyoruz." İfadelerine yer verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Mustafa Kemal Mahallesi’nde uzun süredir atıl durumda bulunan bir taşınmazı, "Müzik Atölyesi’ne dönüştürüyor. Yaklaşık 300 metrekarelik alana sahip olan bu proje, inşaat, peyzaj ve çevre düzenleme aşamalarında hızla ilerliyor

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, "Türkiye’nin tamamındaki riskli yapılar Yarısı Bizden kampanyası ile yeniden inşa edilebilir.” dedi.

Spor dünyasından gelişmeler

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Fransız ekibi Lille’i ağırladı. İlk maçta 2-1 mağlup olan sarı-lacivertliler, Kadıköy'deki mücadelede uzatmalara gitmesine rağmen 1-1'lik beraberlikle sahadan ayrılarak Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, Senegalli forvet Moussa Kalilou Djitte ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Trendyol 1. Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği'ne sevindirici bir haber geldi. Ligin 3. haftasında Iğdır FK ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma, Ankara'da Aktepe Stadyumunda oynanacak.

Beşiktaş, Paris Saint-Germain'in 20 yaşındaki yetenekli orta saha oyuncusu Cher Ndour’u kadrosuna kattığını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri