13 Ekim 2024’te neler yaşandı? 13 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

Lübnan merkezli Hizbullah, İsrail'in Binyamina bölgesinde bulunan Golani Tugayı kampına dronla saldırı düzenledi. İsrail sağlık yetkililerinden gelen bilgilere göre, saldırıda yaralı sayısı 67'ye yükseldi. Ağır yaralı sayısının 4 olduğu, 5 kişinin durumunun kritik, 14 kişinin ise orta derecede yaralı olduğu açıklandı. İsrail Ordu Radyosu'nun aktardığı bilgilere göre, saldırıda 3 kişi de hayatını kaybetti.

İsrail, Lübnan'da son 24 saatte 51 kişiyi öldürdü, 174 kişi yaralandı.

Gazze'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı'nda, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir okula düzenlenen İsrail saldırısında, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 18 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail ordusuna ait tanklar, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) ait bir üsse güç kullanarak girdi.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

CHP lideri Özgür Özel, CHP’nin cumhurbaşkanı adayının “Aslan gibi bir Cumhuriyet Halk Partili" olduğunu belirterek AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı konusundaki belirsizliklere dikkat çekerek, "Peki AK Parti'nin adayı kim?" sorusunu yöneltti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terörle mücadeledeki kararlılığı doğrultusunda yürütülen operasyonlarda Suriye ve Irak'ın kuzeyinde toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) birimlerine yönelik saldırılarına sert bir açıklamayla tepki gösterdi. Bakanlık, UNIFIL'in bölgedeki güvenlik ve istikrarın korunması amacıyla görev yaptığını hatırlatarak, İsrail’in bu kritik güce saldırmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nin 2. Olağan Büyük Kongresi'nde Ali Babacan, genel başkanlık görevine yeniden seçildi.

BAŞKENT ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara Rüzgarlı'da bir kişi görüştüğü kadını öldürüp ardından intihara kalkıştı. Kadın hayatını kaybederken intihar teşebbüsünde olan şahıs ağır yaralandı.

Ankara’nın Sincan ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen talihsiz bir olay, bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Atatürk Mahallesi Ankara Caddesi'nde gerçekleşen olayda, aracını park etmeye çalışan sürücü, bir çocuğun ayağının üzerinden geçti. Olayın ardından çocuğun akrabalarıyla şoför arasında yaşanan tartışma kısa sürede büyüyerek kanlı bir kavgaya dönüştü. Kavgada elindeki bıçağı kaptıran şoför hayatını kaybetti 4 kişi yaralandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden Anayasa’nın 3. maddesini hatırlattı. Yavaş, "Bugün Ankara'mızın Başkent oluşunun 101. yıldönümü. Bu vesile ile bir kez daha TC Anayasası madde 3 anımsatalım; “Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli Marşı İstiklal Marşıdır. Başkenti Ankara'dır.” dedi.

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı.

Türkiye’nin en yaşlı insanı olarak bilinen 117 yaşındaki Arzu Sınıroğlu, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada yaşamını yitirdi.

Ankara Barosu'nun 68. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde, mevcut başkan Av. Mustafa Köroğlu güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Ankara'nın Etimesgut ilçesine bağlı Bahçekapı Mahallesi'nde, Şaşmaz Oto Sanayisi'nde yer alan bir otoparkta çıkan yangın, park halindeki araçları alevlere teslim etti. 5 araç tamamen yandı.

Ankara'da, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen üç ayrı operasyonda toplam 17 ton 484 litre kaçak etil alkol ele geçirildi.

Türkiye'yi derinden sarsan Narin Güran cinayetinin ardından Mamak Belediye Meclisi, 8 yaşındaki Narin'in isminin ilçedeki bir parka verilmesini kararlaştırdı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle aranan Ö.K. ve S.K. adlı karı koca yakalandı.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde freni boşalan bir kamyon, önce bir araca çarptıktan sonra bir evin istinat duvarına vurarak durabildi.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Türkcell Kadın Futbol Süper Ligi 6. hafta mücadelesinde ABB FOMGET, Beylerbeyi Spor'a konuk oldu. Başkent temsilcisi maçı 2-0 kazanarak ligde üçüncü sıraya çıktı.

FIFA kokartlı Türk hakem Halil Umut Meler, UEFA Uluslar A Ligi'nde İsviçre ile Danimarka arasında oynanacak karşılaşmayı yönetecek.

Fenerbahçe Petrol Ofisi, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde ağırladığı ezeli rakibi Galatasaray Petrol Ofisi’ni 2-0'lık skorla mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı ve ligde altıda altı yaptı.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Portekiz'deki 11. ayağında, Estoril Pisti'nde gerçekleşen ilk yarışta zafere ulaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri