13 Ekim'de ne oldu? Ankara hangi olaydan sonra başkent oldu? Ankara ne zaman başkent oldu?

Bu yazıda, 13 Ekim'de ne oldu? Ankara hangi olaydan sonra başkent oldu? Ankara ne zaman başkent oldu? Sorularına cevap arayacağız. 13 Ekim, Ankara’nın başkent oluşunun kutlandığı gün olarak ilan edildi. 13 Ekim'de ne olduğu, Ankara’nın hangi olaydan sonra Başkent olduğu, Ankara’nın ne zaman başkent olduğu hakkında detaylı bilgi haberimizde…

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Lozan Barış Antlaşması'nı onayladıktan sonra 23 Eylül 1923'ten itibaren İstanbul düşman işgalinden kurtulmaya başladı. Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü, Ankara'nın başkent yapılması için bir teklif hazırladılar. Cumhuriyet'in ilanından 16 gün önce, 13 Ekim 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan yasa önerisi kabul edilerek, Ankara resmi olarak yeni Türkiye'nin başkenti oldu. Bu tarihten itibaren Ankara, Türkiye'nin yasal başkenti olarak kabul edildi.

ANKARA'NIN BAŞKENT OLARAK KABUL EDİLİŞİNİN 100. YIL DÖNÜMÜ

13 Ekim 1923 tarihinde başkent olarak kabul edilen Ankara, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna ve tüm detaylarına tanıklık etmiş bir şehir olarak tarihi bir öneme sahiptir. 13 Ekim 2023 ise Ankara'nın başkent olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümü olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri