13 İlde "SİBERAĞ-1" operasyonunda 35 kişi yakalandı: 3 milyar 600 milyon TL para hareketliliği

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 13 ilde Jandarma tarafından düzenlenen “SİBERAĞ-1” operasyonlarında, hesaplarında 3 milyar 600 milyon TL para hareketliliği bulunan 35 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ankara merkezli Batman, Diyarbakır ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda, internet ortamında kişisel verilerin sorgu paneli üzerinden, ücret karşılığında sorgulanmasına imkan sağlayan 4 şüpheliyi gözaltına aldı.

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Zonguldak merkezli İstanbul ve Bursa’da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya uygulamaları üzerinden “Kredi Kartı Aidatı Ödemesi” vaadiyle vatandaşları dolandırarak haksız kazanç sağladığı tespit edilen 9 şüpheliyi yakaladı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yasa dışı bahis suçuna aracılık eden ve sahte kripto uygulaması üzerinden “Yüksek Kazanç Elde Etme” vaadiyle vatandaşları dolandıran 8 şüpheliyi gözaltına aldı.
Adana İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana merkezli Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformları üzerinden kiralık ev ilanları verip “Kira Bedeli, Kapora, Emlakçı Masrafları” adı altında dolandırıcılık yapan 6 şüpheliyi yakaladı.

Gaziantep, Tekirdağ ve Burdur İl Jandarma Komutanlıkları Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri, NCMEC raporları ve açık kaynak araştırması sonucunda çocuk ve yetişkinlere ait müstehcen görüntüleri depolayan ve yayınlayan 8 şüpheliyi yakaladı.

Operasyonlar sırasında, ruhsatsız tabancalar, çok sayıda dijital materyal ve büyük miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya hesabından duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri