14 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 14 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden komşu ülkelere yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi'nde yaşamını yitirenlerin sayısı 39 bin 965'e ulaştı.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) 23. kuruluş yıldönümünde, partinin büyümesine katkı sağlayan yeni katılımlar için düzenlenen rozet takma töreninde konuştu. AK Parti Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, 2 milletvekili ve 13 belediye başkanı AK Parti'ye katıldı.

Katılan isimler şöyle:

Adana Saimbeyli Belediye Başkanı: Mahmut Dal

Adana Feke Belediye Başkanı: Cömert Özen

Elazığ Arıcak Bükardı Beldesi Belediye Başkanı: Ali Açmaz

Erzurum Aziziye Belediye Başkanı: Emrullah Akpunar

Erzurum Horosan Belediye Başkanı: Hayrettin Özdemir

Erzurum Köprüköy Belediye Başkanı: Nevzat Karasu

Konya Doğanhisar Belediye Başkanı: Ali Öztoklu

Muş Bulanık Yoncalı Belde Belediye Başkanı: Fehim Kaya

Muş Yeşilova Belde Belediye Başkanı: Ömer Faruk Yenilmez

Ordu Çaybaşı Belediye Başkanı: Mesut Karayiğit

Samsun Ayvacık Belediye Başkanı: Refahattin Şencan

Şanlıurfa Birecik Belediye Başkanı: Mehmet Begit

Uşak Banaz Belediye Başkanı: Zafer Arpacı

İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili: Seyithan İzsiz

İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili: Ersagun Yücel

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Söğütözü'ndeki parti kongre binasında gündeme dair önemli mesajlar verdi. Erdoğan, ''AK Parti bundan 23 sene önce milletin umudu olarak, milletimiz tarafından kuruldu, yorulanlar geri çekilsin” dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında "AK Parti’ye çalışıyor" şeklinde açıklamalarda bulunan gazeteci Fatih Altaylı’ya çok sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, X üzerinden yaptığı açıklamada, Altaylı'yı sert sözlerle eleştirerek, "Merkepler adam olur, sen adam olmazsın" dedi.

Ağrı'nın Doğubayazıt kırsalında gerçekleştirilen “GÜRZ-7” operasyonu kapsamında, terör örgütü PKK'nın sözde "Serhat Eyalet Komutanı ve YJA-STAR sorumlusu" olarak bilinen ve İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde Kırmızı kategoride yer alan ve 29 şehidin sorumlusu Bervar kod adlı Seyran Çomak etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında düzenlenen arama tarama faaliyetlerinde terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda silah ve malzemenin ele geçirildiğini duyurdu.

İtalya'nın sanayi verilerini içeren Intesa Sanpaolo bankası raporuna göre, Türkiye'den gelen artan altın talebi, ülkenin mücevher üretim bölgelerinde ithalatı önemli ölçüde artırdı.

Suriye Harekat Alanı'nda görev yaparken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 33 yaşındaki Uzman Çavuş Hüseyin Karakoç'a, vefatının ardından "şehitlik" unvanı verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyaret kapsamında gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüşme, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 11 kişi yaralandı.

Ankara’dan gelişmeler

Ankara'nın Mamak ilçesinde, Durali Alıç Mahallesi'nde meydana gelen olay mahallede büyük bir şok yarattı. 937. Sokak'taki Şehit Piyade Er Murat Eroğlu İlkokulunun yakınlarında park halindeki bir araçta biri kadın, biri erkek olmak üzere iki kişinin cansız bedeni bulundu. Yaşanan olayda boşanma aşamasında olan B.B'nin eşi Z.B'yi öldürdükten sonra intihar ettiği ortaya çıktı.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara’da riskli bina sayısının İstanbul’a göre çok daha az olduğunu belirterek, “Ankara’daki riskli bina sayısı İstanbul’un 10’da 1'i kadar.” dedi.

Başkent Ankara'da akaryakıt fiyatlarına zam geldi. 14 Ağustos 2024 tarihi itibariyle Ankara'da benzin fiyatı 44,10, motorin fiyatı 44,28, LPG fiyatı ise 22,94 TL olarak işlem görüyordu. Benzine 85 kuruş zam geleceği belirtildi.

Ankara'da okul servis ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Esat Semt Hali ve Çarşısı’ndaki kapsamlı yenileme çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Beşkonak Mahallesi’nde, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın, ahşap bir binada başlayarak çevredeki samanlığa da sıçradı. Alevler hızla yayılarak ahşap bina ile samanlığı tamamen sardı ve kullanılamaz hale getirdi.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde bulunan Eryaman 5. Etap'taki Orhanbey Caddesi'nde meydana gelen kazada, aracını geri geri park etmeye çalışan bir sürücü, fren yerine yanlışlıkla gaza basınca 6 kişi yaralandı.

Ankara Güvenpark'ta altı aydır süren peyzaj çalışmaları, Kızılay-Keçiören metrosunun Bakanlıklar çıkışının kapanmasına neden oldu. Çevredeki esnaf, müşteri kaybı nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirterek, çalışmanın bir an önce tamamlanmasını talep ediyor.

Ankara'nın çeşitli bölgelerinde, özellikle Banliyö Tren İstasyonları'ndaki "ANKARAKART Dolum Cihazları" (KİOKS) son iki aydır çalışmıyor. Başkentli vatandaşlar, bu arızanın çözülmemesi nedeniyle ulaşım sorunları yaşıyor.

Sincan Belediyesi, çevre kirliliğini azaltmak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir çevre projesini başlattı. Bu projeyle, vatandaşların evlerinden topladığı bitkisel atık yağları geri dönüştürerek doğaya katkıda bulunuyor ve bulaşık deterjanı kazanıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) en fazla göç veren ve alan illeri açıkladı. En fazla göç veren ve alan iller arasında İstanbul birinci, Ankara ikinci sırada yer alırken en az göç veren il ise Ardahan oldu.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, dünya genelinde artan Maymun Çiçeği vakalarına dikkat çekerek, Türkiye'de bu virüse karşı alınan önlemlerle ilgili Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na soru önergesi verdi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından 248. saatte enkaz altından sağ çıkarılan Aleyna Ölmez, büyük bir başarıya imza atarak 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarına göre Ankara Üniversitesi'ne yerleşti. Ölmez’in tedavisi Ankara Üniversitesi’nde yapılmıştı.

Spor dünyasından gelişmeler

MKE Ankaragücü'nün Jamaikalı futbolcusu Renaldo Cephas, Trendyol 1. Lig'in ilk haftasında stada gelmemesiyle ilgili belirsizliklerin ardından, Beştepe Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda yer aldı. Teknik Direktör Cihat Arslan, Cephas’ın takımla çalışmasına izin vermedi ve Jamaikalı futbolcu tek başına çalıştı.

Ankaragücü'nün kaptanı Garry Rodrigues, takımın hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu ve kulübü hak ettiği yere taşımak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirtti.

UEFA Süper Kupa finalinde, Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, rakibi Atalanta'yı 2-0 mağlup ederek UEFA Süper Kupa'yı 6. kez kazandı ve bu kupayı en çok kazanan takım ünvanını tek başına ele geçirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri