14 Ekim 2024’te neler yaşandı? 14 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki Aksa Şehitleri Hastanesi'nin bahçesinde yerinden edilmiş sivillerin çadırlarını hedef alması sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

3 saatten fazla süren kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm siyasi partilere yeni anayasa çağrılarını yinelerken, Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili herhangi bir sorun olmadığını ve bu maddeler üzerinden yürütülen tartışmaların sürece katkı sağlamadığını söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde daha adil ve müreffeh bir toplum inşa etmek için ortak bir zeminde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ekonomist Daron Acemoğlu, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede değişiklik olabileceği sinyalini vermesinin ardından Ankara kulisleri hareketlendi. Gazeteci Abdulkadir Selvi, "Lacivertlerini hazırlayıp bekleyenler, telefonumu kimse meşgul etmesin Külliyeden aranırım diye bekleyen var" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kaymakamlık kursu kura töreninde konuştu. Erdoğan, ''Adaleti yücelttiğimiz sürece devleti yüceltiriz. Millete hizmet, büyük bir misyondur ve bizler bu büyük misyonu en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 15 Ekim saat 00.05’te 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine atılan sloganları 'ifade özgürlüğü' kapsamında saydı. AYM'nin tepki çeken kararının ardından İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu'dan açıklama geldi. Zorlu, Anayasa Mahkemesi'nin Türk milletinin vicdanen kabul edemeyeceği bir karara imza attığını söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu çalışanlarının uzun süredir beklediği haberi duyurdu. Tasarruf tedbirleri kapsamında durdurulması planlanan personel servis hizmetinin, yapılan görüşmeler neticesinde devam edeceği açıklandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı İdari Teşkilatı, 275 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu.

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da bulunduğu 4 sanığın yargılandığı davada savcı, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Savcı, Faruk Koca’nın "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar, "tehdit" suçundan ise 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Ayrıca, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a aykırılık"tan da 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası verilmesini istedi.

BAŞKENT ANKARA’DAN GELİŞMELER

Çankaya Belediyesi, artan hayat pahalılığı ve sağlıklı gıdaya erişimde yaşanan zorluklar karşısında yeni bir projeyi hayata geçirdi. Fakülteler Mahallesi Seyhan Sokak'ta hizmete açılan Kent Lokantası, özellikle öğrenciler ve emekliler başta olmak üzere bölge halkına uygun fiyatlarla sağlıklı yemek sunmayı hedefliyor.

Ankara’da asansörde mahsur kalan 9 yaşındaki Beren Su Bolat’ın kurtarma çalışmaları sırasında asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetmesi sonucu 3 itfaiyeci tutuklandı.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde çevre yolunda bir otomobil, yol kenarında duran TIR'a çarptı. Ok gibi saplanan otomobilde bulunan 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Semra Dinçer, “19 suç işlemiş biri sokakta dolanıyor. Bizim suçluya suçlu diyebilmemiz gerekiyor. Herkese hak ettiği cezayı vermemiz lazım. Bugün baktığınız zaman bir baklava çalan çocuğun aldığı cezayla, insan öldürenin aldığı ceza arasında fark olmamasından dolayı bu durumdayız. Türkiye'de adalet kavramını yitirmiş durumdayız. 'Kadın mıdır, kız mıdır?', 'Başörtüsüz kadın perdesiz eve benzer', 'Sürtük' gibi kadınlara söylenen, kadınları ikinci plana atan, kadınları yok sayan zihniyet ve söylemler bugün geldiğimiz durumu apaçık ortaya seriyor" dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Ankara’nın Başkent Oluşunun 101. Yıl Dönümü Resepsiyonu'nda anadolugazete.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Odabaşı, belediyeden çıkartılan işçi eleştirilerine yönelik olarak "Personelin adı var ama kendi yok. Bankamatik memuru gibi çalışanlar vardı." dedi. İlçedeki başıboş köpek sorunu hakkında da konuşan Odabaşı, CHP Lideri Özgür Özel'in 'Bizim belediyeler yasayı uygulamayacak" sözlerine yanıt verip "Kanun neyi emrediyorsa onu yaparız." diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Kurtuluş Parkı’ndaki nöbetlerinin 12. gününde madencilerini ziyaret etti. Demir, Ticaret Bakanlığına yürüme kararı alan madencilerle birlikte yalınayak yürümeye başladı.

Ankara'da taksiyi gasp ederek Kırıkkale'ye giden iki şahıs, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde otomobille dolmuş çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle içinde yolcuların bulunduğu dolmuş devrildi. Kazada 4 yolcunun yaralandığı öğrenildi.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu iş birliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen 'İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı' Başkent Millet Bahçesi'nde sergileniyor. Fuarın açılışını Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Ankara Valisi Vasip Şahin yaptı.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup dördüncü maçında İzlanda'yı nefes kesen bir karşılaşmanın ardından 4-2 mağlup etti.

Beşiktaş Fibabanka, EuroCup A Grubu dördüncü maçında Alman ekibi Ratiopharm Ulm'ı 107-74’lük skorla farklı mağlup ederek grup aşamasında önemli bir galibiyete imza attı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri