15 Ekim 2024’te neler yaşandı? 15 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail, 15 Filistinli esiri serbest bıraktı.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3. maddesine ithafen söylediği "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz" sözlerine yanıt verdi. Bahçeli, "Anayasa'daki ilk 4 madde her türlü tartışmaya kapalıdır. Mevki ne olursa olsun hiç kimseye eyvallah edemeyiz" diye konuştu.

Abdulkadir Selvi, "Tüm listelerin ortak 4 ismi var. Mehmet Şimşek, Hakan Fidan, Yaşar Güler ve Murat Kurum banko isimler. Onların dışında bir listede Sağlık Bakanı var, diğer listede İçişleri Bakanı yer alıyor" ifadelerini kullandı.Millî Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit ettiği 2 PKK’lı teröristi etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

Twitch yayıncısı Ahmet Sonuç, bilinen lakabı ile Jahrein, bir aydır bulunduğu cezaevinden tahliye oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Ankara'da feci bir trafik kazası sonrası hayatını kaybeden AK Parti Ankara teşkilatı üyesi Betül Önderoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ünlü oyuncu ve dansçı Hasan Yalnızoğlu, 50 yaşında pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Yalnızoğlu, Survivor’da da yarışmıştı.

ABD'de Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadesine ilişkin görülen davada karar çıkmadı.

AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kadın cinayetleriyle ilgili “Ölen kadınlarda da suç var” ifadesi üzerine AK Parti tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde teröristlere ait sığınaklar ile mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, AK Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan ve 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 liralık pay alınmasını öngören yasa teklifinin görüşmeleri ertelendi.

Van'da kaldığı KYK yurdundan 27 Eylül akşamı çıkmasının ardından haber alınamayan Rojin'den acı haber geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rojin Kabaiş'in cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Filistin'in Geleceği Konferansı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Filistin halkının maruz kaldığı zulme dikkat çeken Erdoğan, Filistin’in geleceği için umut verici mesajlar verdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sivas'ın Gürün ilçesinde saat 14.17’de 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Yozgat'ta PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda Suriye uyruklu 2 şüpheli yakalandı. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

BAŞKENT ANKARA’DAN GELİŞMELER

Türk futbolunun köklü kulüplerinden Gençlerbirliği Spor Kulübü, yaşadığı mali zorluklar nedeniyle haciz süreciyle karşı karşıya kaldı. Kulübe giden alacaklılar, toplamda 69 milyon liralık borç nedeniyle şampiyonluk kupası da dahil olmak üzere çok sayıda kupa ve demirbaş eşyaya el koydu.

Cumhuriyetin değerlerini ve kazanımlarını kutlamak amacıyla "Cumhuriyet ve Sen" temalı bir etkinlik düzenlediklerini açıklayan Mansur Yavaş, vatandaşları bu özel gün için hazırlayacakları "Hayatımız Cumhuriyet" adlı fotoğraf sergisine katılmaya davet etti.

Ankara'nın Ayaş ilçesinde traktör devrildi. Yol kenarına devrilen traktörde şoför ve beraberindeki iki kişi sıkışarak yaralandı.

Ankara-Polatlı yolunda bir tırın üzerinde taşınan rüzgar enerji santraline ait devasa türbin, arkadan gelen bir kamyonla çarpıştı. Kazada her iki aracın sürücüsü de şans eseri yara almadan kurtuldu.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Daron Acemoğlu'nu tebrik ettiği mesajı sosyal medya hesabından paylaştı. Şahin'in hamlesi "Yavaş ile arasında sorun mu var?" yorumuna neden oldu.

Ankara'da geçtiğimiz günlerde Halk Ekmek’e yapılan 1,50 TL'lik zamla birlikte ekmek fiyatı 8 TL’ye yükseldi. Ancak artan fiyatlara rağmen Halk Ekmek, vatandaşların ilk tercihi olmaya devam ediyor.

Ankara’da dolmuşta seyahat eden 17 yaşındaki bir genç kadın, yanındaki kişi tarafından tacize uğradığı anları videoya aldı.

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanan Adil Çalışkan'a tebrik ziyaretinde bulundu.

Kayaş-Sincan hattında hizmet veren Başkentray'ın yolcu yoğunluğunun fazla olduğu sabah ve akşam saatlerinde tek set hizmet vermesi vatandaşları mağdur etti. 11 ve 15 dakika aralıklarla çalışan trenlerin dolu gelmesi nedeniyle yolcular istasyonlarda kaldı. Trendeki yolcular ise sıkışıklık nedeniyle kendi aralarında tartışmalar yaşamaya başladı. TCDD'den ise 'teknik arıza' açıklaması yapıldı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, voleybol altyapı takımında forma giyen 14 yaşındaki Rümeysa Yağmur Akdoğan’ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Çırpanoğlu, Akdoğan için başsağlığı diledi.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Real Madrid'in yıldızı ve dünyanın en iyileri arasında gösterilen Kylian Mbappe hakkında İsveç ve Fransa basınında tecavüz iddiaları gündemi sarstı.

Türk Telekom Erkek Basketbol Takımı, BKT Eurocup B Grubu'ndaki dördüncü maçında deplasmanda Fransa'nın Cosea JL Bourg takımına 67-63 mağlup oldu.

THY EuroLeague'in 3. haftasında Anadolu Efes, İsrail'in Maccabi Playtika takımıyla Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bulunan Aleksandar Nikolic Salonu'nda karşılaştı ve sahadan 93-91'lik skorla mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Beko, THY Euroleague'nin üçüncü haftasında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız'a 76-57 mağlup oldu.

Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turu kura çekimi, TFF'nin Riva tesislerinde yapıldı.

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, CEV Challenge Kupası 32'li final turu rövanş maçında Yunanistan temsilcisi AO Thiras'ı 3-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

Basketbol Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda ikinci hafta mücadelesinde Karşıyaka, Fransız ekibi Saint-Quentin'i 84-74 mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini elde etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri