17 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 17 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

G7 ülkeleri olan Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Japonya ve İngiltere'nin yanı sıra Avustralya, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, Yeni Zelanda, Güney Kore ve İsveç'in dışişleri bakanları, İsrail'e bir mektup göndererek Gazze Şeridi'nde Refah kentine yönelik geniş çaplı kara saldırılarına tepki gösterdi.

Tayvan meclisinde ilginç anlar yaşandı. İktidar milletvekili oylama yapılmasın diye belgeleri alıp meclisten kaçtı.

Türkiye’den gelişmeler

Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala'nın şehit olduğunu duyurdu. MSB, Pençe-Kaplan operasyonu bölgesinde yaşanan talihsiz bir silah kazası sonucu Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala'nın şehit düştüğünü duyurdu.

Türkiye'de işsizlik oranı, 2024'ün ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 0,1 puanlık azalış ile yüzde 8,7 olurken; işsiz sayısı ise bir önceki çeyreğe göre 30 bin kişi artarak 3 milyon 105 bin kişi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuru sürecini başlattı. Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, Başvurular 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacak.

TÜİK'in "İstatistiklerle Gençlik 2023" araştırmasının sonuçlarına göre, 2023'te gençlerin yüzde 75,2'si işinden, yüzde 47,8'i ise elde ettiği kazançtan memnun.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “enflasyon mayıs ayında zirve yapacak” dedi.

Evet-Hayır yarışmasının ünlü sunucusu Erkan Yolaç, 89 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 3,14 değer kazancıyla günü 10 bin 643,58 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özel, hükümetin yeni anayasa çalışmaları için öncelikle mevcut anayasaya uyulması gerektiğini vurgulayarak, "Şu anda masadan çok uzak bir noktadayız." dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbulluları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katılımıyla saat 13.00'te Saraçhane Meydanı'nda gerçekleştirilecek eğitim mitingine davet etti.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara'da motokuryeler, bıçaklanarak hayatını kaybeden Ata Emre ve Samet Özgül için bir eylem düzenledi. Motokuryeler, "Çalışırken ölmek istemiyoruz!" mesajıyla bir konvoy oluşturarak seslerini duyurdu.

ODTÜ Öğretim Üyesi ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Afet Risk Yönetimi Çalışma Grubu Sözcüsü Prof. Dr. B. Burçak Başbuğ, Başkent Ankara'nın afet riskine karşı hazırlıklı olduğunu belirterek, afet riskine karşı farkındalığın geliştiğini söyledi.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara’da son bir aydır konut sektöründe hareketliliğin yaşanmaya başladığını belirterek, “Ankara’da nisan ayında 6 bin 272 konut satıldı. Ankara’da konut piyasasında hareketlilik başladı. Özellikle ikinci el konutlar vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.” dedi.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Hitit Bisiklet Topluluğu üyeleri, "19 Mayıs Ata'ya Saygı Turu" kapsamında gerçekleştirdikleri 450 km'lik pedal çevirme etkinliği ile Samsun'a ulaştı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde düzenlenen gençlik festivali, renkli anlara sahne oldu. Melek Mosso konserine Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun dansı damga vurdu.

Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan, Çamlıdere Merkez Atatürk İlköğretim Okulu 2. ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik bir Ankara gezisi düzenledi. Gezi kapsamında öğrenciler Anıtkabir'i ziyaret etti ve ardından sinema etkinliğiyle keyifli bir gün geçirdi.

Spor dünyasından gelişmeler

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin play-off çeyrek final ikinci maçında Türk Telekom ile Anadolu Efes, Ankara Spor Salonu'nda karşılaştı. Maçı Anadolu Efes 86-78 kazandı ve seriyi 2-0'la geçti.

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında EMS Yapı Sivasspor, İstanbulspor’u 3-1 yendi.

Bitexen Antalyaspor ile Yukatel Adana Demirspor arasında oynanan Trendyol Süper Lig'in 37. hafta maçında Antalyaspor, Adana Demirspor'u 2-1 mağlup etti.

Yunanistan Süper Ligi takımlarından Panathinaikos'un teknik direktörü Fatih Terim, görevinden ayrıldığını sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri