17 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 17 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

ABD Başkanı Joe Biden'ın Covid-19 testi, Las Vegas'ta yapacağı konuşma öncesinde pozitif çıktı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden'ın Covid-19 testi pozitif sonuç verdi.

Fransa'nın Colmar kentinde, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları öncesinde bir Neonazi'nin gözaltına alındığı bildirildi.

Türkiye’den gelişmeler

Yunan şarkıcı Despina Vandi'nin, İzmir'in Çeşme ilçesinde vereceği konserin, sahnede bulunan Türk bayrağı ve Atatürk posterinin indirilmesini talep etmesi nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından firari FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirildi. 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınanlar arasında 1 binbaşı, 1 üsteğmen ve 1 astsubayın bulunduğu da aktarıldı.

AK Parti'den istifa edeceği konuşulan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Beştepe'de Erdoğan'la görüştüğü iddia edildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'de yapılan operasyonlar sonucunda toplamda 10 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Daire, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 20 Haziran 2019 tarihinde verilen kararı inceledikten sonra sanıklar hakkında verilen cezaları onadı. Karara göre, darbe girişiminin yöneticileri ve asli failleri olarak kabul edilen sanıklar arasında eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura üyesi eski orgeneral Akın Öztürk ile eski tümgeneraller Kubilay Selçuk, Mehmet Dişli; eski tuğgeneraller Hakan Evrim, Erhan Caha, Mehmet Partigöç, Ali Osman Gürcan; eski tuğamiraller Ömer Faruk Harmancık ve Sinan Sürer; eski albaylar Bilal Akyüz, Cemil Turhan, Fırat Alakuş, Ahmet Özçetin, Murat Koçyiğit, Orhan Yıkılkan, Osman Kılıç ve Muhsin Kutsi Barış bulunuyor.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Bölüm Mahallesi Yayla Sokak'ta ruhsatsız işletilen bir maden ocağında meydana gelen göçükte, 51 yaşındaki Mustafa Kuru toprak altında kaldı. Kurtarma çalışmaları sürerken, arazi sahibinin daha önce "Maden Kanunu'na muhalefet" suçundan sabıkasının bulunduğu öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara'da önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, CHP Genel Merkezi'nde yapıldı ve yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdü. Görüşmenin ana gündem maddeleri arasında enflasyon, sığınmacı sorunu ve yeni anayasa konuları bulunuyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, birçok önemli pozisyonda değişiklik yapıldı. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı olan Metin Kıratlı, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiştir.

Ankara’da sahipsiz köpeklerin saldırısında ağır yaralanan ilkokul öğrencisi Tunahan Yılmaz’ın babası Halil Yılmaz, sahipsiz hayvanlara ilişkin yasa teklifinin görüşüldüğü komisyonda duygusal anlar yaşadı ve tepkisini dile getirdi.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara’da bugün öğle saatlerinde aniden başlayan sağanak yağış, Kızılay’da hayatı felç etti. Kısa sürede etkisini artıran yağmur, cadde ve sokakları adeta göle çevirdi. Vatandaşlar zor anlar yaşarken, birçok iş yeri ve konut da su baskınına uğrama tehlikesi yaşadı.

Ankara Keçiören'deki Yozgat Bulvarı'nda akşam saatlerinde EGO otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Yerel seçimden sonra Uğur Açıkalın’ın istifası ve ardından Behçet Akdulum'un seçimi kazanması sonrası CHP Mamak'ta sular durulmuyor. Akdulum'un merkez tarafından görevden alınmasıyla ilçe örgütü olağanüstü kongreye gitti. CHP Mamak İlçe Başkanlığına Cansu Cömert ve Ali Rıza Erdek aday oldu. CHP örgütünü yakından bilen, gençlik kolları ve parti tecrübesi bulunan Ali Rıza Erdek, favori aday olarak öne çıkıyor.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşme sonrasında yapılan açıklamalarda, toplantının son derece verimli geçtiği belirtildi. Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye Cumhurbaşkanı Esad'ın normalleşme mesajlarını kıymetli bulduğunu ifade ederek, bu normalleşmenin sadece iktidar bağlamında değil, muhalefet bağlamında da olması gerektiğini vurguladı.

İzmir’in Konak ilçesinde yağıştan kaçmaya çalışırken elektrik akımına kapılan iki kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Başkent Ankara'da kaldırımdan geçen ucu açık elektrik telleri görüntülendi.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde yaşanan bir olay, vatandaşları şoke etti. Bir çift, uyuyan bebeklerinin yatağında yorgun mermi buldu. Bebeğin ailesi, kurşunun kına eğlencesinde havaya ateş eden mahalle muhtarının silahından çıktığını iddia etti.

ASKİ'nin 15 Temmuz 2024 tarihli raporuna göre, Ankara'daki barajların toplam doluluk oranı yüzde 43.44 olarak kaydedildi. Aktif doluluk oranı ise yüzde 35.79 olarak ölçülürken barajların toplam hacmi ise 1 milyar 585 milyon 393 bin metreküp olarak belirtildi.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde başından silahla vurulan kişi ile ilgili soruşturmada bir şüpheli daha tutuklandı. Olayla ilgili tutuklu sayısı 3'e yükseldi. Öldürülen kişi toprağa verildi.

Başkent'teki birçok etkinliğin merkezi olan Ulus'taki tarihi Hacı Bayram-ı Veli Çarşısı yoğun günler yaşıyor. Çarşıda alışveriş yapan vatandaşlar, hac ve umre malzemelerinden kitap ve hediyelik eşyaya kadar birçok ürünü satın alarak esnafın yüzünü güldürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Odabaşı, Başkan Yavaş’ı belediye girişinde karşılarken, makama kadar eşlik etti.

Spor dünyasından gelişmeler

Gençlerbirliği'nde transferin rotası belli oldu. Başkent ekibi transferin bu döneminde hamle gerektiren bölgeler için harekete geçti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri