17 yaşındaki genç 'Zırhlı Tofaş Projesi' ile ilgi odağı oldu!

Rize’nin Kalkandere ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Salih Çakır, babasının yıllar önce aldığı eski model Tofaş marka aracı kendi elleriyle zırhlı hale getirerek dikkatleri üzerine çekti.

Salih Çakır, babasının aldığı Tofaş marka aracın öncelikle rengini değiştirmek istedi. Ancak, aracın üzerinde daha fazla ne yapabileceği konusunda düşündüğünde, zırhlı Tofaş projesi fikri aklına geldi. Bu projeye başlamadan önce arabanın tüm parçalarını sökerek işe koyulan Çakır, öncelikli olarak şase güçlendirmesi yaptı ve ardından aracın çevresini demir profillerle kaplamaya başladı.

SUPERCHARGER MOTORLU ZIRHLI TOFAŞ

Çakır, aracın motorunu da kendi elleriyle yapmaya karar verdi ve yeni model araçlarda bulunan supercharger motorunu kendisi tasarlamak için çalışmalara başladı. Daha önce bu alanda ustalık tecrübesi olmayan Çakır, internet üzerinden araştırma yaparak bilgi sahibi oldu. Kendi yaptığı supercharger motorunu yine kendi tasarımı olan karbüratöre yerleştirmeyi planlayan genç yetenek, Türkiye’de ilk kez yapılan bu proje ile gurur duyduğunu belirtti.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK İLGİ

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla büyük ilgi gören Çakır, “Bu işlemi Türkiye'de daha önce yapan yok. Babam bu arabayı binelim diye almıştı. Sonrasında aklıma böyle bir proje geldi ve ben bunu başarırım dedim. Sosyal medyadan araştırarak bilgi sahibi oldum. Arabayı şu anda yapıyorum. Piyasaya da 'zırhlı Tofaş' olarak nam saldık. Araba daha bitmedi ama çok sağlam bir araba olacak.” dedi.

AİLESİNİN DESTEĞİYLE YOLA DEVAM

Salih Çakır’ın ağabeyi Muhammet Çakır, kardeşine hem maddi hem de manevi destek sağladığını belirterek, “Her türlü desteğe ihtiyacı vardı. Bana 'abi böyle bir hayalim var' dedi. 'Dedemin mesleğini ilerleteceğim' dedi. Ben de 'arkandayım' dedim. İstanbul'da çalıştım ve maddi destek verdim. Zor zamanlarında moral desteği sağladım. Bu projeyi birlikte tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.

HAYALLERİN PEŞİNDEN GİDEN BİR GENÇ

Çevresindeki insanların “Gençliğini feda ediyorsun” eleştirilerine rağmen projesine devam eden Çakır, “Bu mesleği sevdiğim için okumadım. Ben zanaatkar bir insanım. Hem boya hem de kaporta işlemi yaparım. Bu işi seviyorsan erken kalkarsın. Türkiye’de bu tarz bir aracı yapan yok. Madem bunu yapan yok, bunu yapan ben olmalıyım dedim. Bunu da yaparsa Rizeli yapar.” şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri