18 Eylül 2024’te neler yaşandı? 18 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

ABD Merkez Bankası (FED), dört yıl aradan sonra ilk kez faiz indirimi gerçekleştirdi ve politika faizini 50 baz puan düşürerek yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti.

Lübnan’da meydana gelen yeni telsiz patlamaları sonucu 20 kişi hayatını kaybetti, 450’den fazla kişi yaralandı. Hamas lideri saldırıdan İsrail’i sorumlu tutarken ABD, saldırıyla ilgisini olmadığını belirtti.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerine düzenlenen hava harekâtında 24 terörist hedefin imha edildiğini açıkladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre, 12 ilin valisi merkeze alınırken, Kırşehir, Bolu, Amasya, Bitlis, Burdur, Çorum, Sakarya, Gümüşhane, Karaman, Manisa, Şırnak, Konya, Kırklareli, Uşak, Artvin ve Isparta'ya yeni vali atamaları gerçekleştirildi.

Metropoll Araştırma, "Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformlarının yasaklanmasını doğru buluyor musunuz?" anketi yaptı. Yüzde 43 evet yüzde 53 hayır oyu kullandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın-yayın organlarında yer alan "Emeklilerin banka hesaplarına inceleme başlatıldığı ve son 5 yıl geriye dönük kontroller yapıldığı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, mayıs ayında BM Genel Kurulu'nda kazandığı ilave haklar doğrultusunda, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarındaki varlığını sona erdirmesi yönünde bir karar tasarısı sunmuştu teklif 124'e 14 oy ile kabul edildi.

Bahar Candan’ın 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek’in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava sürecinde ara karar açıklandı. Mahkeme, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın 20 Eylül Cuma günü yapılmasına karar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''İnşaat sektöründe her adımımıza israf yaftası yapılarak, başarılar itibarsızlaştırılmaya çalışıldı''' ifadelerini kullandı. Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Erdoğan, "Bizim açımızdan anayasanın ilk 4 maddesi ile ilgili bir tartışma yoktur." dedi.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin kültürel marka değerini artırmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on birinci durağı, 21-29 Eylül tarihleri arasında Başkent Ankara olacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’den ayrılacağı ve 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olacağı yönündeki iddialara sert bir dille yalanladı.

Ankara'ya 3 yeni hızlı tren hattı geliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'dan İzmir ve İstanbul gidecek hızlı tren projeleri hakkında bilgi verdi. Uraloğlu, İzmir için 2027'yi, İstanbul için 2034'ü işaret etti. Bakan Uraloğlu, geçtiğimiz günlerde Samsun'a hızlı tren için ise 2030'u işaret etmişti.

Ankara'da Altınova ve Kırıkkale-Elmadağ yolunda yaşanan trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybederken 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Uluslararası Beypazarı Festivali 27-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Işık görevden alınırken, Mamak ve ABB Meclis Üyesi Aycan Demir'in, Büyükşehir Belediye Başkanvekili olarak seçildiği öne sürüldü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sürdürülebilir enerji girişimlerine sağladıkları büyük kurumsal ve finansal destekler nedeniyle Dünya Kalkınma Teşkilatı tarafından Yeşil Enerji Ödülü’ne layık görüldüklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirdiği temaslar sırasında bir pastaneyi ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Ankara'nın 70 yıllık Hüsmen Ağa Turşucusu, durgun piyasadan nasibini aldı. Üçüncü nesil işletmeci Ali Torun, Çubuk turşusunun lezzetini ve kültürel önemini Kızılay'da yaşatmaya devam ederken, satışların eskiye göre düştüğünü belirtiyor.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Ankaragücü’ne 2 yıllık imza atan Kenan Koçak, imza töreninin ardından resmen göreve başladı. Koçak, X hesabından yaptığı paylaşımda Ankaragücü'ne imza atmaktan büyük gurur duyduğunu belirterek, kulübün köklü tarihine ve bu tarihin getirdiği sorumluluklara dikkat çekti.

Süper Lig'in 3. haftasının erteleme maçında Samsunspor, evinde İstanbul Başakşehir'i 2-0 mağlup etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri