19 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 19 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

ABD'de yapılan son ankete göre, Başkan Joe Biden'ın 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerinden çekilmesi durumunda Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in aday olmasını isteyenler yüzde 60 seviyelerinde.

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te uyguladığı işgal politikaları ve yerleşim stratejileri hakkında kapsamlı bir rapor yayımladı. Raporda İsrail'in bu politikalarının işgali güçlendirdiğini ve topraklarda ilhaka neden olduğunu belirtiyor.

Dünyaca ünlü spor giyim markası Adidas, Filistin kökenli ünlü model Bella Hadid’e yer verdiği kampanyanın İsrail destekçileri tarafından tepki toplaması nedeniyle özür yayınladı ve marka yüzü olan Hadid’i reklamdan çıkarttı.

Türkiye’den gelişmeler

Dünya genelinde Microsoft'un Azure bulut bilişim platformunu etkileyen bir teknik arıza, havalimanları, bankalar ve hastaneler gibi kritik sektörlerde büyük kesintilere yol açtı. Sorun nedeniyle check-in, bagaj teslimi ve uçuş takip işlemleri aksadı. Bazı uçuşların iptal edilmesi veya gecikmesi de söz konusu oldu. ATM'ler ve çevrimiçi bankacılık hizmetleri kullanılamadı, hastaların elektronik kayıtlarına erişim zorlaştı.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde meydana gelen bir patlama sonucunda yaralanan Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan, tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şehit oldu. MSB, 12 Temmuz’da el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu şehit olan İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talay’ın şehit olduğunu 1 askerin yaralandığını belirtmişti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu iki basamak artırarak "B3"ten "B1"e yükseltti. Ayrıca kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu.

Ankara Çukurambar'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in davası 30 Eylül'e ertelendi.

AFAD, Balıkesir'in Marmara Denizi açıklarında, saat 22.26'da 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem Balıkesir’in Akdeniz ilçesine 9 KM mesafede yaşandı.

İstanbul'da 1 Mart gecesi meydana gelen ve Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan trafik kazasına karışan, ardından yazar annesi Eylem Tok'la birlikte ABD'ye kaçan Timur Cihantimur, Voice of Amerika’dan Mehmet Sümer'in iddiasına göre kısa süre önce sevk edildiği cezaevinde telefon sırası beklerken üç kişinin saldırısına uğradı. Saldırganlar, Cihantimur’un kafasına ve yüzüne vurarak dudağının patlamasına ve dişinin kırılmasına neden oldu.

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Suriye ve Irak'ta toplamda 15 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevinden bu yana korumalığını üstlenen Haydar İnanır, evinde silahla intihar etti.

Ankara'dan gelişmeler

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ağırladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Dikimevi-Natoyolu Metro ihalesinin iki ay içerisinde gerçekleşeceğini söyledi.

Çankaya Belediyesi, çevrenin korunması ve doğa ile uyumlu bir yaşam için yoğun çalışmalara imza atıyor. Belediye, 2024 yılının nisan ayından bu yana toplam 2 bin ton atığı geri dönüşüme kazandırdı.

Ankara'nın Sincan ilçesinde, bir bakkalın kendisine emanet edilen anahtarları kopyalayarak evlerde soygun yaptığı ortaya çıktı. Şüpheli bakkal A.A., gözaltına alınırken, hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansıdı.

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde, ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan yangın kontrol altına alındı. Bağlıca Mahallesi'nde yer alan ormanlık bölgede yıldırım düşmesiyle başlayan yangında 6 hektar alan zarar gördü.

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki eczacılık fakültelerindeki kontenjanların düşürüldüğünü açıklamıştı. Konu hakkında anadolugazete.com.tr'ye konuşan Ankara Eczacı Odası Genel Sekreteri Ecz. Ahmet Çakan, "Akredite olan fakültelerdeki kontenjan sayıları azaltılırken vakıf üniversitelerinde veya akredite olmayan üniversitelerde kontenjan sayıları artırıldı aslında. Bunun tam tersi yapılması gerekiyordu." dedi.

Büro-İş Sendikası üyeleri, servis haklarının ellerinden alınmasını protesto etmek için Ankara'da bir araya geldi.

Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan, aşure gününün birlik ve kardeşliğin en güzel ifadelerinden biri olduğuna vurgu yaparak, bu özel günü vatandaşlarla birlikte coşkuyla kutladı.

Spor dünyasından gelişmeler

Galatasaray, Fransız ekibi Rennes ile genç yetenek Guela Doue'nin transferi konusunda anlaşmaya vardı. İddialara göre sarı-kırmızılılar, Doue için 6.5 milyon euro bonservis bedeli ve 2 milyon euro ek ödeme yapacak, ayrıca sonraki satıştan pay alacak. 4 yıllık sözleşme imzalanacak olan Doue'nin kısa süre içinde İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Ankaragücü’nün deneyimli orta saha oyuncusu Burak Altıparmak’la transfer konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri