2 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 2 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail'in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye'yi suikast sonucu öldürmesinin ardından, İran ile İsrail arasında yaşanan gerilim giderek tırmanıyor. İran Devlet Televizyonu, İran-Irak savaşına ait marşları yayınlamaya başladı. Marşların yayını, ülkede gerilimin yükseldiği bir dönemde özellikle dikkat çekti. Bu durum, İran'ın yaşanan olaylara yanıt olarak daha geniş bir misilleme hazırlığı içinde olabileceği yönündeki endişeleri artırdı.

Türkiye’den gelişmeler

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirdi. BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden öğrenildiği üzere, Instagram'a erişim engeli kararı, Filistin ve İsmail Haniye'ye yönelik suikast sonrası yapılan paylaşımlar nedeniyle alındı.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, haddini bir kez daha aşarak hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çirkin bir üslupla saldırdı hem de ülke içi siyaset dinamikleriyle oynamaya kalktı. İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve ülkemizi hedef alan açıklamasına tepki yağdı. Açıklamasında ülke içi siyasi ayrışmaları da kaşımaya çalışan Katz, paylaşımına Ekrem İmamoğlu'nu etiketleyerek "Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim." notunu düştü. İmamoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı'na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum." dedikten sonra mesajını "Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman." diye noktaladı.

Suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için ülke genelindeki camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Giresun'da düzenlenen fındık mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında fındık üreticilerinin sorunlarına ve beklentilerine değinen Özel, hükümeti eleştirerek üreticilere destek çağrısında bulundu. Özel 130 TL’lik fındık ücretine tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Haftanin bölgesinde 4, Suriye'nin kuzeyinde 8 olmak üzere 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemlerinin süresini uzattığını açıkladı. Tercih işlemleri 4 Ağustos 2024 saat 23.59'a kadar devam edecek.

Son üç gündür Türkiye genelinde gerçekleştirilen geniş çaplı "GÜRZ-4" operasyonları kapsamında, DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan baskınlarda 99 şüpheli yakalandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, temmuz ayında ihracatın 2023'ün aynı ayına göre yüzde 13,8 artışla 22 milyar 512 milyon dolar olduğunu açıkladı. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek temmuz ihracatı olarak kayıtlara geçiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini sevindirecek önemli bir karar aldı. En düşük emekli maaşı, ek zamla birlikte 12.500 TL'ye yükseltilirken, emeklilere yapılacak fark ödemesinin 7 Ağustos’ta yapılacağı açıklandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirilmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Instagram'ın katalog suçlar kapsamında uyarıldığını ancak kurallara uymaması nedeniyle kapatma kararı aldıklarını belirtti.

İYİ Parti Ankara İl Divan Kurulu Üyesi ve STK İlişkileri Başkanı Bayram Gödel, vergi paketi kapsamında engellilere yönelik KDV istisnasının kaldırılması ile ÖTV'siz araç alma haklarında yapılan değişiklikleri eleştirerek, "Kazanılmış hakları geri almak hiçbir yönetime sığmayan bir politikadır." dedi.

İTO verilerine göre, İstanbul'da fiyatı en çok artan ve düşen ürünler de belli oldu. Buna göre, temmuzda fiyatı bir önceki aya göre en çok artan ürün limon, en çok düşen ürün ise kadın bluzu oldu.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, bu engelin e-ticaret üzerinde ciddi bir etki yaratabileceğini belirtti.

Ankara'daki gelişmeler

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun, amcasının oğlu Gökhan Beşikçioğlu'nu "Tesisler Koordinatörü" olarak atadığı ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kadın Danışma Merkezi, kadınların haklarını daha iyi anlamalarını ve öğrenmelerini sağlamak amacıyla ‘Haklarımı Biliyorum’ adlı bir seminer düzenledi. Etkinlikte, ABB Kadın Danışma Merkezi avukatları, 6284 Sayılı Kanun'un tanımını yaparak, şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi altında bulunan kadınların sahip olduğu hakları ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Ankara'da ilginç ve endişe verici bir olay yaşandı. Altındağ ilçesi Bentderesi mevkiinde seyir halindeki bir motosiklet sürücüsü, trafikte alkol kullandığı anlarla gündeme oturdu.

Spor dünyasından gelişmeler

TSYD Ankara Kupası'nda Ankaragücü, Gençlerbirliği'ne şans tanımadı. Ankaragücü, Tolga, Kitsiou, Efkan ve Bassagog’un golleriyle maçı 4-0 kazandı.

Beşiktaş, Çaykur Rizespor'dan 23 yaşındaki defans oyuncusu Emirhan Topçu'yu kadrosuna kattı.

Paris'te düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları tenis turnuvasında, tek erkekler ve çift kadınlarda finale kalan isimler netleşti. Erkeklerde Musetti’yi 2-0 geçen Djokovic ve Felix Auger-Aliassime’i geçen Carlos Alcaraz finalde karşılaşacak. Çift kadınlar kategorisinde, İtalyan tenisçiler Sara Errani ve Jasmine Paolini ile Mirra Andreeva ve Diana Shnaider çiftleri karşı karşıya gelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri