2 Ekim 2024’te neler yaşandı? 2 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

Hizbullah, İsrail'in kuzeyinde bir askeri kışlaya ve yerleşim birimlerindeki İsrail askerlerine füze saldırıları düzenlediğini bildirdi.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Milli Savunma Bakanlığı, Ağrı'da yaşana trafik kazasında bir askerin şehit olduğunu duyurdu. Ağrı'da meydana gelen elim bir trafik kazasında, kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş, şehit oldu.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayet davasında kararın açıklanmasına bir saat kala, mahkeme bahçesinde ablası Selma Ateş’e yapılan saldırı, davada tansiyonu yükseltti. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada saldırının ardından, Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş’in hastaneye kaldırıldığı ve saldırganın gözaltına alındığı bildirildi.

Ticaret Bakanı Bolat açıklamasında, "Dış ticaret açığı yılın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,5 azalışla 87,7 milyar dolardan 60,1 milyar dolara geriledi" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Genel Sekreteri Bülent Osmanağaoğlu, anadolugazete.com.tr'ye gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Yeniden Refah Partisi'ne olan ilginin her geçen gün arttığını belirten Osmanağaoğlu, "Alternatif değil, iktidara talibiz. Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde ülkeyi yönetecek bilgi ve tecrübemiz var." dedi.

ANKARA'DAN GELİŞMELER

Ankara'nın Ulus semtinde özel bir bankanın çatısına çıkan şahıs intihar girişimi gerçekleştirdi. Bölgedeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri ve itfaiye geldi. Ekiplerin vatandaşı ikna etme çabaları sürerken alanda büyük bir kalabalık oluştu. Borcu olduğunu söyleyen şahıs polislerden borç alarak s beşinci şarttan inmemem sözüyle vatandaşları korkuttu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ANFA Ankara Altınpark İşletmeleri, şehrin doğal alanlarının korunması ve güzelleştirilmesi adına yürüttüğü çalışmalara devam ediyor.

Ankara'da OSB-Törekent Metro durağındaki yürüyen merdiven sorunu devam ediyor. Yaklaşık 4 aydır yürüyen merdivenlerin çalışmadığını belirten vatandaşlar, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Çankaya Belediyesi, yeni eğitim-öğretim döneminde okulların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kapsamlı destek programına hız kesmeden devam ediyor. Şehir genelinde 12 okulun dış cephe boyama, bakım ve onarım çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere güvenli ve konforlu bir barınma sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Ticaret Bakanı Bolat açıklamasında, "Dış ticaret açığı yılın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,5 azalışla 87,7 milyar dolardan 60,1 milyar dolara geriledi" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yayın yapan ABB TV 4 yaşına girdi.

Ankara Çankaya Belediyesinin bir sitenin giriş kapısı ve güvenlik kulübesini yıkmasını istemesine site sahiplerinden tepki yağdı. Belediyenin Alacaatlı Mahallesi’ndeki bir sitenin giriş kapısı ve güvenlik kulübesi için verdiği yıkım kararı apartman sakinlerini kızdırdı.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

UEFA Konferans Ligi'nde temsilcimiz Başakşehir, sahasında Avusturyalı Rapid Wien ile karşı karşıya geldi. 2 Ekim 2024 tarihinde oynanan maçta Başakşehir, zorlu mücadeleyi 2-1'lik skorla kaybetti.

EuroCup'taki temsilcilerimizden Türk Telekom, B Grubu'ndaki ikinci maçında Yunanistan ekibi Aris Midea'yı deplasmanda 68-63 yenerek 2'de 2 yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri