2 Haziran 2024’te neler yaşandı? 2 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Gazze Şeridi'nde yaşanan trajik durum her geçen gün daha da kötüleşiyor. İsrail'in 7 Ekim'den beri devam eden saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saat içinde 60 artarak 36 bin 439'a yükseldi.

Türkiye’den gelişmeler

Fenerbahçe'nin teknik direktörlük görevi için anlaşmaya vardığı dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, Ülker Stadyumu'nda düzenlenen imza töreniyle resmi olarak tanıtıldı.

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde yenilenen seçimde resmi olmayan sonuçlara göre ise CHP Adayı Deniz Yağan 6 bin 827, MHP Adayı Menduh Uzunluoğlu 6 bin 509 oy aldı ve CHP, Pınarbaşı’nı MHP’den almış oldu.

2 Haziran 2024 Yerel Seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre Şanlıurfa Hilvan’daki seçimleri 31 Mart'ta 600 oy farkla kazanan DEM Parti yeniden kazandı. AK Parti’nin Adayı Aslan Ali Bayık 6 bin 812 oy alırken, DEM Parti’nin adayı Serhan Paydaş ise 10 bin 357 ol aldı.

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde iptal edilen Mahalli İdareler Seçimleri bugün tekrarlandı. Seçimde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti Adayı Ünal Demircioğlu zafer elde etti.

MSB'den yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk ve Metina bölgelerinde tespit edilen 14 PKK’lı teröristin ve Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlenen 2 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

İstanbul Küçükçekmece'de bir bina, henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Aktarılana göre, enkazdan 8 vatandaş yaralı olarak çıkarılırken 1 kişi hayatını kaybetti.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde sokak hayvanlarına yönelik bir miting düzenlendi. Mitinge katılan ünlü sunucu Çağlayan, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'na sokak hayvanlarıyla ilgili çözüm önerilerini içeren bir rapor sunduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Kampı'nda yaptığı kapanış konuşmasında önemli başlıklara değindi. Özellikle Filistin meselesi üzerinde durarak Türkiye'nin bu konudaki tutumunu vurgulayan Erdoğan, Netanyahu'ya çağrıda bulunarak Filistin'e yönelik katliamlara son verilmesi gerektiğini belirtti ve Türkiye'nin Filistin'in yanında olduğunu bir kez daha vurguladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğum oranlarının düşmesiyle ilgili olarak, "Dünyadaki örnekleri inceliyor, gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Çorum'un Alaca ilçesinde amatör ligde oynanan maçta, iki futbolcu sıcaklık nedeniyle baygınlık geçirdi.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Batıkent Rekreasyon Alanı'nın 431 bin metrekarelik geniş alanıyla her hafta binlerce kişiyi ağırladığını belirtti.

Ankara-Nallıhan Karayolu'nda sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında bir polis memuru hayatını kaybetti. Kaza, saat 05.30 sularında yaşandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), öğrenciler için bir proje daha gerçekleştirerek, Kişisel Gelişim Merkezini hizmete açtı.

Ankara Orman Çiftliği Mahallesi'nde, şehir yaşamının karmaşasından uzaklaşmak ve doğayla iç içe keyifli zamanlar geçirmek isteyenler için yeni bir buluşma noktası hazırlanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) başlattığı proje kapsamında, mahalleye modern ve kullanışlı bir rekreasyon alanı kazandırmak amacıyla inşaat çalışmalarına başlandı.

Ankara'nın Kızılay Meydanı'nda yer alan Güvenpark'ın bazı bölümleri, yenileme çalışmaları kapsamında geçici olarak kapatıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, park düzenlemesi amacıyla bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Sosyal Farkındalık Federasyonu ve Mamak Belediyesi'nin ortak organize ettiği Yaz Şenliği tüm hızıyla devam ediyor. Federasyon Başkanı Musa Polat hedefinin 20 ilçede festival düzenlemek olduğunu ifade etti.

Nazım Hikmet anısına düzenlenen "Nazım Hikmet Karikatürleri" sergisi Kuğulu Park'ta büyük ilgi gördü. Ölümünün 61. yılında düzenlenen sergi, Nazım Hikmet'i ve yaşamını ziyaretçilere sundu.

Spor dünyasından gelişmeler

Üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu olmak için Fransa'da düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonasında C Grubunda ilk maçına çıkan A Milli takımımız İsrail’le karşılaştı ve rakibini 6-0 mağlup etti.

TFF 2. Lig Play-off finalinde Iğdır FK, ikinci yarının hemen başında Taha Can Velioğlu’nun kendi kalesine attığı golle 1461 Trabzonspor’u 1-0 yendi ve TFF 1. Lig’e yükseldi.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-off yarı final serisinin üçüncü maçında Anadolu Efes, deplasmanda Pınar Karşıyaka'yı 97-90 yenerek seride durumu 3-0 yaptı ve finale yükseldi.

Milli tenisçi Berfu Cengiz, Almanya'da düzenlenen W50 Troisdorf turnuvasında şampiyonluk elde etti. Yarı finalde 4 numaralı seri başını eleyen Berfu finalde 25 yaşındaki İsviçreli Susan Bandecchi'yi 6-1, 2-6 ve 6-3'lük setlerle 2-1 mağlup etti ve bu sezon ikinci toplamda 7. Şampiyonluğunu aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri