2 organize suç örgütü çökertildi

4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda örgüt elebaşları ile birlikte 16 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kafes-38" operasyonlarında Balıkesir'de Cengiz Güven'in liderliğini yaptığı ve Tekirdağ'da Nevzat Halitoğlu'nun liderliğini üstlendiği 2 Organize Suç Örgütü'nün çökertildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyonların 4 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini ve örgüt liderleri ile birlikte toplamda 16 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili detayları da paylaştı:

"Hiçbir Organize Suç Örgütü Yüce Türk Adaletinden Kaçamayacak. Gündüzün başında ya da gecenin karanlığında, operasyonlarımız kesintisiz devam edecek. Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda Balıkesir, Burdur, Manisa ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanlıkları tarafından gerçekleştirilen takipli KOM faaliyeti sonucunda; şüphelilerin ekonomik zorluk çeken vatandaşlara faizle borç para verdikleri, vadenin gelmesiyle faizleri artırarak borcun değerinin çok üstünde para talep ettikleri, borcunu ödeyemeyen vatandaşların araç, dükkan, tarla ve evlerine tehdit, baskı ve şiddet uygulayarak el koydukları, varlıklı iş insanlarını hedef alarak zorla alıkoydukları, mağdurları serbest bırakmak için yüksek miktarlarda fidye talep ettikleri, ayrıca uyuşturucu ticareti ile silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıkları tespit edildi.

Suçtan elde edilen değerlendirilen 58 milyon TL değerindeki malvarlığına tedbir kararı uygulanması için çalışma başlatıldı. Operasyonlar sonucunda; 312 senet ve 5 çek, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde, büyük miktarda para, tapu belgeleri, silahlar ve mühimmat ele geçirildi.

Operasyonlara liderlik eden Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve kahraman jandarma birimlerini tebrik ediyorum. Milletimizin duaları sizinle. Halkımızın huzurunu bozan suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele yürütüyoruz ve onlara göz açtırmayacağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri