Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir evde çamaşır suyu içen bebek, hastanede tedavi altına alındı.
Olay, Yunus Emre Mahallesi'nde bir sitenin dairesinde meydana geldi.
2 yaşındaki G.Ç., yerde bulduğu şişedeki çamaşır suyunu içti. Fenalaşan bebek, özel araçla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradaki tedavinin ardından bebek, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
ÇAMAŞIR SUYU TEHLİKE SAÇIYOR
Çamaşır suları, birçok kişide istenmeyen sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Doğru düzeyde kullanılmaması ve sıklıkla her alanda kullanımının tercih edilmesi, sadece temizliği yapan için değil aynı zamanda temizlik yapılan ortamda bulunanlar için de tehlikeli olabilir.
ÇAMAŞIR SUYUNUN ZARARLARI NELERDİR?
Çamaşır suyunun (sulandırılmış olsa da) doğrudan cilt teması ya da ağızdan alımı kimyasal yanıklara yol açmaktadır. İyi havalandırılmamış ortamlarda çamaşır suyunun solunması alerjik bulguları artırabilir, astımı tetikleyebilir, tekrarlayan bronşite sebep olabilir.
ÇAMAŞIR SUYUNUN HANGİ ORGANLARI EKLİYOR?
Çamaşır suyu kullanıldığında ortaya çıkan kloroform ve karbon tetraklorür maddeleri açığa çıkar. Bu maddeler de hem kanser riskini arttırır, hem de akciğer solunum yollarında hasara neden olabilir. Yoğun kullanımda akciğerlerde hasar bırakabilir. Ağız, mide ve boğazda iltihap sorunu ortaya çıkarabilir.