2024 KYK burs başvuruları başladı mı? KYK burs başvuruları ne zaman? KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler KYK burs ve yurt başvurularını araştırmaya başladı. Peki, 2024 KYK burs başvuruları başladı mı? KYK burs başvuruları ne zaman? KYK burs başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

Her yıl milyonlarca üniversite öğrencisinin yurt ve burs başvurularında ilk tercihi olan KYK (Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü), burs ve kredi başvurularını belirli tarihlerde kabul ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yapılacak duyuru ile öğrencilerin heyecanla beklediği KYK yurt ve burs başvuru tarihleri de açıklanacak.

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2023 eğitim döneminde milyonlarca öğrenci tarafından heyecanla beklenen kredi ve burs başvuruları 12-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. 2024-2025 dönemi için burs başvuru sürecinin de benzer şekilde ekim ayının ortalarına kadar başlaması öngörülüyor.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

"e-Devlet" şifresi bulunmayan öğrencilerin, kimlikleriyle birlikte en yakın PTT şubesine giderek "e-Devlet" şifresi alması veya internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı gibi diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birini kullanması gerekiyor.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

KYK burs ücreti 2024 yılında gelen 750 liralık zam ile 2000 TL olarak belirlendi. Ancak ilk kez burs başvurusu yapan gençlere bursları 2025 Ocak ayında yatmaya başlayacak. Ocak ayına kadar yatmayan burs ücretleri toplu bir şekilde yatacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri