2024 KYK yurt ve burs başvuruları başladı mı? KYK başvuruları ne zaman?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar KYK başvurularının ne zaman başlayacağını sorgulamaya başladı. Peki, 2024 KYK yurt ve burs başvuruları başladı mı? KYK başvuruları ne zaman?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar aldıkları puan ve başarı sıralamalarına göre 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında tercih yapacaklar. Adaylar şimdiden KYK yurt ve burs başvuru tarihlerini merak ediyor. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak ve KYK burs/kredi başvuruları hangi tarihlerde yapılacak?

KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları için henüz tarih açıklaması gelmedi. Konuya dair GSB, yurt başvurularının ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet Kapısı üzerinden alındığını belirtiyor. Geçtiğimiz sene de YKS tercih sonuçlarının 19 Ağustos'ta açıklanmasının ardından KYK yurt başvuruları 29 Ağustos’ta alınmaya başlandı. Bu bilgiler ışığında bu yıl 2 Ağustos'ta sona erecek tercih sürecinin ardından sonuçların açıklanmasıyla Ağustos ayında başvuruların başlaması bekleniyor.

YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Yurtların 2024 yılı ücretlerine dair açıklama gelmedi. Halihazırda yurtlar 345 ila 750 TL arasında değişiyor. Öte yandan çeşitli yardımlar da söz konusu. Öğrencilere sabah kahvaltısı için 40,00 TL, akşam yemeği için ise 80,00 TL olmak üzere günlük 120,00 TL beslenme yardımı yapılıyor.

KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK kredi ve burs başvuruları geçtiğimiz sene 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında alınmıştı. Bu yılki başvuruların da ÖSYM'in yapacağı yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yine Ekim ayı içinde yapılması bekleniyor. Bu kapsamda GSB ya da KYK'dan açıklamalar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri