2024 zamlı asgari ücret şaşırtacak: Yeni asgari ücret için geri sayım başladı, 2024 asgari ücret için kulisler hareketli!

Türkiye’de 7 milyon vatandaş asgari ücret ile hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Nüfusun yüzde 40'ını oluşturan asgari ücretli çalışanların 2024 beklentileri ise yüksek...

DOSYA HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 11 Aralık Pazartesi günü ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyonda bu yıl ilk kez işçi kesimi de masaya oturdu. Komisyonun, 18 Aralık 2023’te yapacağı ikinci toplantı öncesi ise asgari ücretteki zam iddiaları gündemde yerini koruyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısında asgari ücret miktarının netleşmesi bekleniyor. Yılın son haftasında açıklanacak olan asgari ücrette konuşulan rakamlar ise herkesi şaşırtacak nitelikte...

VATANDAŞ YÜZDEYE DEĞİL ALIM GÜCÜNE BAKIYOR!

Enflasyon, azalan alım gücü Türkiye'de vatandaşın belini bükmeye devam ederken artık maaşa yapılan 'yüzdelik' zamlar değil, market sepetinin o maaşla ne kadar dolacağı daha da önemlisi o market sepetinin aynı maaşla birkaç ay sonra tekrardan aynı oranda dolup dolmayacağı önem taşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'tek zam' açıklaması ise asgari ücretliyi ürküten farklı bir nokta... Yıl içerisindeki tahmini enflasyon oranına göre yapılacak olan zammın sürdürülebilir olup olmayacağı da merak konusu.

KONUŞULAN RAKAMLAR HERKESİ ŞAŞIRTIYOR

Piyasalar asgari ücrette yüzde 40 ile yüzde 55 arasında bir artışı konuşuyor. Yüzde 50’lik bir artış yaşanırsa asgari ücret geçen yıla göre yüzde 100, temmuz ayından bu yana da yüzde 50 artmış olacak.

Masadaki üç farklı senaryo ise şu şekilde:

2024 asgari ücrete yüzde 40 zam: 15,962 TL
2024 asgari ücrete yüzde 50 zam: 17,103 TL
2024 asgari ücrete yüzde 55 zam: 17,673 TL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri