21 Ekim 2024’te neler yaşandı? 21 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

Her yıl 21 Ekim'de Dünya Gazeteciler Günü kutlanıyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ordusunun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde öldürülen gazetecilerin sayısı ise 177'e yükseldi.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in 20 Ekim'de hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin iddianameyi tamamladı. İddianamede, amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar hakkında "İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu, Anayasa’nın ilk dört maddesine ilişkin yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını ve bağlamından koparıldığını belirtti. Kaboğlu, 20 Ekim'de İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu'nun ardından hukukçulara yaptığı değerlendirme sonrası, açıklamalarının çarpıtılarak bir karalama kampanyasına dönüştürüldüğünü ifade etti ve ilk 4 maddenin değiştirilemeyeceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan CHP Lideri, Selahattin Demirtaş gibi bir aktörün katkısının göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen HÜRJET, Ankara'da ses hızı üzerinde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Beşiktaş'taki bir eğlence mekanındaki görüntüleri üzerine haklarında "hayasızca hareketler" suçundan soruşturma başlatılan Dilan Polat ile kardeşi Sıla Doğu gözaltına alındı. İki isim adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

İBB ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Tüm belediyeler ne yazık ki çok ciddi mali zorluklar içerisindedir" dedi.

Millî Savunma Bakanlığı Resmî X Hesabından Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 2 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hâle getirildiği bilgisini paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "yenidoğan soruşturması" ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yücel, organize şekilde bebek ölümlerine karıştığı iddia edilen özel hastanelerin ruhsatlarının derhal askıya alınması gerektiğini vurgularken, bu konuda yasal düzenleme getirilirse CHP'nin tam destek vereceğini belirtti.

BAŞKENT ANKARA’DAN GELİŞMELER

Öz Büro İş Sendikası’nın Ankamall Sarar giyim mağazasında başlattığı grev, 54'üncü gününde devam ediyor. İşçilerin haklarının iyileştirilmesini istediklerini dile getiren Öz Büro İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Fatih Danışan, "Çok bir şey istemiyoruz. Üyelerimizin hakları iyileştirilmeli, enflasyon karşısında maaşlar eridi bu nedenle işçiler geçinemiyor." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinde atamalar devam ediyor. Belediye iştiraklerinden BelPlas A.Ş'de Genel Müdür Adnan Demirci görevden alındı. Demirci yerine, 31 Mart seçimleri öncesinde CHP'den Mamak Belediye Başkan Aday Adayı olan Haydar Demir atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan, Ankara’nın kültürel mirasını korumanın önemini vurgulayarak, şehrin kendi kendini yönetme bilincine sahip olduğunu belirtti. Arıkan, turizmdeki sorunlara çözüm önerileri sunarken, gönüllü çalışmalara ve etkinliklere dikkat çekti.

EGO Genel Müdürlüğünde Taylan Engin'in istifasının ardından Adem Yılgın yeni genel müdür olmuştu. EGO'da yeni bir görevlendirme daha yaşandı. EGO Genel Müdür Yardımcılığına Serkan Kır vekaleten atandı. Kır, aynı zamanda Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanı olarak görev yapıyordu.

Ankaragücü'nün hücum oyuncusu Renat Dadashov, Lokman Hekim Hastanesi’nde başarılı bir kasık fıtığı (inguinal herni) ameliyatı geçirdi.

Ankara'nın Akyurt ilçesindeki bir ahırda bulunan saman balyaları tutuştu. Kısa sürede büyüyen yangını itfaiye ekipleri hızla müdahale ederek kontrol altına aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri 29. Dönem Seçimleri için sandık başına geçerek oy kullandı.

SPORDAN GELİŞMELER

Trendyol 1. Lig’in 9. haftasında Esenler Erokspor, sahasında Ankara Keçiörengücü’nü konuk etti. Keçiörengücü 90+7’de attığı golle sahadan 2-2 eşitlikle ayrıldı ve namağlup serisini 7 maça çıkardı.

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Çaykur Rizespor, Sipay Bodrum FK'ye konuk oldu. Bodrum İlçe Stadyumu'nda oynanan mücadelede, Rize ekibi Ali Sowe’un 83. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılarak önemli bir galibiyet kazandı.

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş ve Fenerbahçe sakatlık haberleriyle sarsıldı. Beşiktaş'ta kaleci Mert Günok, Fenerbahçe'de ise savunma oyuncusu Jayden Oosterwolde ve sağ kanat Cengiz Ünder'in sakatlığıyla alakalı açıklama yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri