21 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 21 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için adaylıktan çekildiğini açıkladı. Biden, demokratların yeni adayı olarak Kamala Harris'i desteklediğini ve onayladığını belirtti.

Cumhuriyetçi aday Donald Trump, ABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım'daki seçimler için adaylıktan çekilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i yenmenin Biden'ı yenmekten daha kolay olacağını ifade etti.

Türkiye’den gelişmeler

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Şırnak Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ŞAY sahasında faaliyet gösteren bir sondaj kulesinde beton zeminin çökmesi sonucu meydana gelen iş kazasında bir mühendis hayatını kaybetti. Yaralanan iki işçinin durumu iyi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), riskli yapılarda oturan dar gelirli emeklilere yönelik önemli bir destek paketi açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu emeklilere sosyal medyadan seslendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun duyurduğu karar kapsamında, bu emeklilerin evlerinin yenileme maliyetlerinin yüzde 65’i İBB tarafından karşılanacak ve ayrıca 9 bin TL kira yardımı yapılacak.

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi Davası tutuklusu Osman Kavala'yı cezaevinde ziyaret edeceğini açıkladıktan sonra sosyal medyada kardeşi İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş ile sert bir tartışma yaşadı. Tuğrul Türkeş, Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret edeceğini ve babası Alparslan Türkeş’in de hayatının 7 yılını cezaevinde geçirdiğini hatırlatarak, "Hayatının 7 yılını cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğuyum. 16 sayfalık dilekçeyi 1 saatte okudum. Savcı yarım saatte mütalaa vermiş. 7 yıldır içeride, 7 gün beklerdi." dedi. Ayyüce Türkeş bu açıklamaya tepki gösterdi.

"Yüzde 90 oy alsa dahi CHP iktidarına ne ordu ne polis razı olur" diyen Doğu Perinçek'e CHP Grup başkanvekili Ali Mahir Başarır, "İradesini iktidar ve yanlılarına ipotek veren, siyaseten beyin ölümü gerçekleşen ve siyasi bir bunak olan Doğu Perinçek denen utanmaz; Siyasi bunak, Kandil'in püskülü! Çeneni kes, haddini bil! Hadsiz herif!” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Adana'nın Çukurova ilçesine bağlı Topalak Mahallesi'nde meydana gelen trajik kazada, bir otomobil Seyhan Baraj Gölü'ne düştü. Kazada 2’si çocuk 4 kişilik aile hayatını kaybetti.

Kırşehir'in Kaman ilçesinde meydana gelen üzücü bir olayda, Hirfanlı Baraj Gölü kıyısındaki Savcılı Plajı'nda balıklama suya atlayan bir kişi kafasını taşa çarpıp kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

MSB, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen bir PKK'lı teröristin ve Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlenen üç PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Adana’nın Aladağ ilçesinde 05.55’de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 23 Temmuz Salı günü başlayacak haftalık çalışmasında önemli düzenlemeleri ele alacak. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olmasını da içeren kanun teklifi ile kamuoyunda "9. Yargı Paketi" olarak bilinen düzenleme, Genel Kurul'un gündeminde yer alacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024-KPSS Lisans Sınavı Alan Bilgisi oturumlarına ait temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını yayımladı.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Kuğulu Park'ta, Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklere karşı geniş katılımlı bir protesto düzenlendi. Göstericiler, "Aşılat, kısırlaştır, yerinde yaşat" yazılı pankartlar ve "Devlet öldürmez, yaşatır", "Yasayı geri çek" gibi sloganların yer aldığı dövizler taşıyarak tepkilerini dile getirdi.

Ankara'nın Sincan ilçesi Yenikent semtinde meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan bir araç park halindeki araca ve yayalara çarptı. Kazada 3 kişi yaralandı.

2. Olağanüstü CHP Mamak İlçe Başkanlığı Kongresi bugün yapıldı. Yapılan kongre sonucu CHP Mamak İlçe Başkanlığına Dr. Ali Rıza Erdek seçildi.

Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı Kalaba Mahallesi'ndeki Çubuk Çayı, yıllardır süregelen bir koku problemiyle karşı karşıya. ASKİ'nin çeşitli temizleme çalışmalarına rağmen çayın kokusu hala yoğun bir şekilde hissediliyor. Bölge sakinleri, kokunun eskisi kadar yaygın olmasa da özellikle çaya yakın park ve bahçelerde otururken rahatsız edici derecede arttığını belirtiyor.

Ankara Metrosu ASKİ İstasyonu’nda EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Metro İşletmesi ve Ankara İtfaiyesi ortaklaşa bir tatbikat gerçekleştirdi. ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı da sedye ve ambulans desteğiyle tatbikata katıldı. "Trende Yangın ve Yolcu Kurtarma Tatbikatı" başarılı bir şekilde tamamlandı.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı, kaza başka bir aracın kamerasına yansıdı.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Çankaya'da gerçekleştirilen aşure etkinliğinde bir araya geldi. Özarslan, etkinlikteki buluşmanın kardeşlik ve birlik duygularını pekiştirdiğini ifade etti.

Spordan gelişmeler

Gençlerbirliği'nin 22 yaşındaki yeni transferi Samed Onur, takımının 2024-2025 sezonu hazırlıkları kapsamında Prishtina takımını 2-1 yendiği maçta son golü kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri