22 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 22 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 13 yıl aradan sonra ilk kez Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret, hem Rusya'da hem de uluslararası arenada geniş yankı uyandırdı. Putin'in Çeçenistan'daki temasları sırasında Kuran-ı Kerim-i öperek hediye etmesi dikkat çekti.

Türkiye’den gelişmeler

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) meydana gelen trafik kazasında bir askerimizin şehit olduğunu ve 11 askerimizin yaralandığını duyurdu.

İstanbul Esenler'de denetim sırasında bir otomobilin çarptığı polis memuru Mustafa Peksoy, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların geç açılacağı iddiaları üzerine “Öğretmenlerimiz 2 Eylül'de seminerlerine başlayacaklar ve eğitim takvimi 9 Eylül'de öğrencilerimizle birlikte başlayacak. Ara tatillerin kalkması da söz konusu değil. Öğretmenlerimizin seminerleri ise bundan böyle yüz yüze gerçekleştirilecek" dedi.

Sağlık Bakanlığı, Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu’nun 2024 yılı itibarıyla ülkemizde 6 kişide tespit edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), basın organlarında ve sosyal medyada yer alan "İstanbul'da bir kişi, maymun çiçeği şüphesiyle karantinaya alındı" iddiasının asılsız olduğunu duyurdu.

Millî Savunma Bakanlığı Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Bakanlık yaptığı açıklamada son bir haftada 38, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar 868’i Irak’ın, 895’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere bin 763 teröristin etkisiz hâle getirildiğini söyledi.

Yeni sezonda kreş ve anaokullarının talep ettiği ücretler, asgari ücreti aşarak velileri, kreşleri ve öğretmenleri zor bir duruma soktu. Maliyetlerden kaynaklı fiyatları yükseltmek zorunda kalan özel anaokulu ve kreşler de bu durumdan şikayetçi.

Türkiye, Gazze diplomasisini sürdürürken kritik bir diplomatik ziyaret gerçekleşiyor. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, 4 Eylül'de ilk kez Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Ankara’dan gelişmeler

Afrika'da ortaya çıkarak dünyanın farklı ülkelerine yayılmaya başlayan M çiçeği virüsü, iddialara göre son olarak Ankara'da görüldü ve hastalık şüphesi taşıyan 4 kişi karantinaya alındı. Bu iddiaların üzerine anadolugazete.com.tr Muhabiri Gamze Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesinden son durumu öğrendi. Erdoğan’ın konuştuğu görevliler iddiayı ilk kez medyadan duyduklarını belirtirken Ankara İl Sağlık Müdürlüğü de iddiaları yalanladı.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinden Bolu'nun Gerede ilçesine sıçrayan orman yangını, yaklaşık 22 saat süren yoğun çalışmaların ardından kontrol altına alındı.

Ankara'da başlayıp Bolu'daki ormanlara sıçrayan yangın söndürülürken, başlatılan soruşturma kapsamında bir kişi gözaltına alındı.

Ankara Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, öğrenci evlerine başvuruların tarihlerini açıkladı. Üniversiteden yapılan açıklamada başvuruların 21-26 Ağustos 2024 tarihleri arasında online ortamda yapılması gerektiği ifade edildi.

Bu yıl düzenlenmesi planlanan Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, hükümetin Tasarruf Tedbirleri Genelgesi doğrultusunda iptal edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı'nda her cumartesi düzenlenen “Yıldızların Altında Yeşilçam Geceleri” etkinliği kapsamında bu hafta “Hababam Sınıfı” serisinin ilk filmini sinemaseverlerle buluşturacak. Film cumartesi saat 21’de Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı’nda olacak.

Ankara'nın simgelerinden biri olan Kuğulu Park'ta dünyaya gelen ördekler, Başkentliler tarafından ilgiyle karşılandı. Minik yavruları görmek isteyen Ankaralılar, Kuğulu Park'a akın etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet tarihinin ilk parkı olan Güvenpark’ı çağdaşlaştırma çalışmalarının başladığını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Özal Bulvarı’ndan Pursaklar’a giriş ve çıkışlarda yaşanan trafik problemini çözmek için başlattığı Pursaklar Alternatif Giriş-Çıkış Bulvarı ve Alt Geçidi” projesinin yüzde 98’i tamamlandı.

Spor dünyasından gelişmeler

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Beşiktaş, İsviçre'nin Thun kentinde Lugano takımıyla karşı karşıya geldi. Stockhorn Arena'da oynanan maç, 6 gollü heyecan dolu bir mücadeleye sahne olurken, Beşiktaş, 3-3'lük skorla İstanbul'a avantajlı dönüyor.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre'nin St. Gallen takımıyla deplasmanda karşılaştı. Maç 0-0 sona erdi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda temsilcimiz Başakşehir, İrlanda'da St. Patrick's Athletic takımına konuk oldu. Dublin'de oynanan karşılaşma, gol sesi çıkmadan 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

Gençlerbirliği'nde profesyonel futbolcularından Gökhan Altıparmak'ın mevcut sözleşmesi iki yıl daha uzatıldı.

Galatasaray'ın milli oyuncusu Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray kaptanlığını bıraktığını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), çeşitli kulüplere ve kişilere cezalar verdi. Göztepe’ye 2 maç seyircisiz oynama cezası verilirken Ali Koç’a para cezası verildi. Antalyasporlu futbolcu Güray Vural da Beşiktaş maçında rakibine ciddi faulü nedeniyle 3 resmi müsabakadan men cezasına çarptırıldı.

ABD Açık'ta milli tenisçi Zeynep Sönmez, elemelerin finalinde Belaruslu rakibi Aliaksandra Sasnovich'e 2-0 mağlup oldu ve ana tabloya kalma şansını yitirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri